2016’nın En İyi 5 Phablet’i

img_0070

Video izlemek, oyun oynamak mesaj ve maillere göz atmak için büyük ekran harikadır. Bir de kalemi varsa büyük ekranlı telefonlar sizin için kusursuz bir not defterine dönüşür. Bu yazımızda The Guardian’ın seçtiği en iyi 5 phabletin kısa bir değerlendirmesini yapacağız. Sıralama en iyi en kötü diye değil rastgele yapılmıştır.

teknik destek <

iPhone 7 PlusFiyat: £ 719

Apple, 2014’te satışa çıkardığı ilk phablet modeli olan iPhone 6 Plus’tan beri aynı tasarımı kullanıyor. iPhone, iPhone 6S Plus ile aynı parmak izi tarayıcısına sahip ancak artık su geçirmez ve daha iyi bir kameraya sahip.

Arkada bulunan çift kamera, etkili bir 2x zoom ve bazı fantazi efektler yaratmak için iki farklı mercek kullanan ana cazibe merkezi. Ana ekran tuşu artık hareket eden fiziksel bir tuş değil ancak küçük titreşimli Taptik Motoru ile size sanki bir tuş varmış izlenimi vererek iyi bir iş çıkarıyor.

iPhone 7 Plus ile birlikte kulaklık jackı kaldırıldı,. Müzik lightning portu ile dinleyebiliyor. Eski tip kulaklık kullananlar küçük bi adaptör taşımak zorundalar. Ayrıca müzik dinlerken şarj edilemez. Bataryası 1 günü rahatlıkla çıkarıyor.

iPhone 7 Plus, bu gruptaki diğer 5.5 inç akıllı telefonlara göre çerçeveden dolayı daha büyük. Eğer iOS’u seviyor ve büyük ekran tercih ediyorsanız iPhone 7 Plus sizin için iyi bir tercih olacaktır.

Google Pixel XL

Fiyat: £ 719

Google’ın ilk phableti olan Google XL, Android 7.1 Nougat’ın en yeni sürümü ile geliyor ve diğer Android akıllı telefonlardan önce güncellemeler alacak. Google Asistanına ihtiyaç duyduğunuzda Pixel’in ana ekran tuşunun altında saklanan konuşma amaçlı bir arama ve kişisel asistanı bulunmakta.

5.5 inçlik Pixel XL nispeten sade görünümlü bir cihaz. Kamera çıkıntısı olmadığından çok ince bir tasarıma sahip. Kamerası ise mükemmel .DxoMark tarafından en iyi akıllı telefon kamerası seçildi.

Çok hızlı bir parmak okuyucuya ve harika bir ekrana sahip. Google’ın yeni Daydream View VR gözlükleriyle uyumlu. Google Pixel, su geçirmez değil ve genişletilebilir depolama alanı bulunmuyor. Android piyasasına göre oldukça pahalı.

Samsung Galaxy S7 Edge

Price: £520

Samsung’un Note serisine göre biraz daha küçük olan phablet modeli Galaxy S7 Edge, 5.5 inçlik kavisli bir ekrana sahip. Bu da phablet kategorisindeki en dar ve kolay kullanımını en kolay telefon olmasını sağlıyor. Kavisli ekranın avantajlarından yararlanmak için harika bir kamera, parmak izi okuyucu, kalp atış hızı okuyucu, kablosuz şarj gibi birçok özellik sahip.

S7 Edge’i öne çıkaran, 5 inç bir telefondan daha büyük olmayan bir gövdeye 5.5 inçlik bir kavisli ekran yerleştirilmiş olması. S7 Edge su geçirmez ve saklama alanını genişletmek için bir microSD kart yuvasına sahip. 1.5 güne yakın bir batarya kullanımı sunuyor.

Android’in en yeni güncellemesini henüz almadı ama bu güncelleme S7 Edge için test aşamasında. Muhtemelen 2017’de yüklenmeye hazır olacak.

Huawei Mate 9

Fiyat: € 699

Eğer gerçekten büyük bir ekran istiyorsanız diğerlerinden daha büyük olan Huawei Mate 9 size göre. Mate 9, 5.9 inç ekranı ile büyük ekran ihtiyacınızı karşılıyor. Kavisli sırtı ve köşeli kenarları ile küçük ekranlı rakiplerinden bile daha kolay kavranabiliyor.

Ekran diğerleri kadar keskin değil ama Mate 9 iki güne yakın batarya kullanımı sunuyor. Süper hızı, çift sim desteği, genişletilebilir depolama alanı ve arkadaki çok hızlı parmak okuyucusuna sahip Huawei Mate 9 tam bir performans cihazı.

Arkadaki iki kamerası ile ayrıntıları yakalamak daha kolay. Ayrıca düşük ışık performansı da çok iyi. Huawei’nin Android 7 Nougat’a dayanan Emotion UI arayüzü normalde bulabildiğinizden daha fazla güç ve bildirim kontrolüne sahiptir ve diğer akıllı telefonların çoğunda mevcut olan Android’den biraz farklı görünüyor.

OnePlus 3T

Fiyat: £ 399

OnePlus 3T, OnePlus 3’ün devamı niteliğinde. Artık daha hızlı bir işlemci, daha büyük kapasiteli pil ve daha iyi kameralar var.
5.5 inç ekranı aynı boyuttaki ekrana sahip rakiplerinden biraz daha keskin, ancak çok canlı ve renkli. Ayrıca kavisli sırtı ve metal kenarlar ile kombine edilmiş dar çerçeveler 3T’yi kavramayı daha kolay hale getiriyor.

64GB veya 128GB depolama alanına sahip olan 3T’nin microSD kart desteği yok. Çift sim kart desteği ve hızlı şarj özelliği 3T’yi ön plana çıkarıyor.

Google Pixel XL ile eşdeğer en hızlı Qalcomm işlemcisine sahip olan 3T’nin şarjı bir gün gidiyor. Ön taraftaki parmak izi okuyucu mükemmel çalışıyor. Kameralar da oldukça tatmin edici.

Henüz Android 7 Nougat yüklenemiyor. Ancak 2016 bitmeden hazır olacak sözü verildi. OnePlus 3T, diğerlerinin çoğundan daha düşük fiyatlı mükemmel bir cihaz.

müşteri hizmetleri