İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2017 Tatil Sezonunun En Çok Tercih Edilen Cihazları iPhone ve iPad Oldu!

Yahoo’ya ait mobil analiz şirketi Flurry’e göre, tatil sezonunun en çok tercih edilen cihazları Apple’ın iPhone’u ve iPad’i oldu.

teknik destek

Flurry, Noel’e ve Hanuka’nın sonuna denk gelen 19-25 Aralık döneminde Apple’ın cihazlarının son derece popüler olduğunu ve müşterilerin en çok tercih ettiği ürünler olduğunu tespit etti. Bunun tespitini aygıt etkinleştirmelerine bakarak yaptığını açıklayan Flurry’e göre, yeni etkinleştirilen cihazların yüzde 44’ünü Apple cihazları oluştururken onu yüzde 26 ile Samsung takip etti. Huawei, Xiaomi, Motorola, LG, OPPO, Vivo ise küçük oranlarla Apple ve Samsung’u takip ettiler.

en çok cihaz sata markalar

2016 yılının aynı döneminde de Apple cihazları, yeni etkinleştirilen cihazların yüzde 44’ünü oluşturmuş, Samsung ise yüzde 21 ile Apple’ı takip etmişti.

Apple tarafından etkinleştirilen cihazların büyük kısmını yenilerinden ziyade eskileri oluşturuyor. Aktivasyonu yapılan Apple cihazlarının yüzde 15.1’ini iPhone 7 ve yüzde 14.9’unu iPhone 6 oluşturuyor. Apple’ın en yeni amiral gemisi olan iPhone X de son derece popüler ancak etkinleştirilme oranı bakımından yüzde 14.7’lik bir orana sahip. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için ise sırasıyla yüzde 8.1 ve yüzde 8.7’lik oranlar söz konusu.

Flurry, daha eski ve kesinlikle daha uygun fiyatlı olan cihazların dünya çapında son derece popüler olmasınıda ele aldı. Örneğin Apple, artık resmi olarak iPhone 6 satışını yapmıyor ancak üçüncü taraf satıcılar özel indirimlerle iPhone 6 satışı yapıyorlar. Bu da kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Cihaz boyutları tarafında, phablets olarak adlandırılan veya 5 ila 6.9 inç arasını oluşturan cihazların etkinleştirme oranı yüzde 53. Daha küçük telefonların (3.5 ila 4.9 inç) etkinleştirme oranı ise yüzde 35. iPad gibi daha büyük ekranlı tabletlerin etkinleştirme oranı yüzde 8. Bu da kullanıcıların daha büyük ekranlı akıllı telefonları tercih ettiklerini gösteriyor.

aktif edilen cihaz boyutları

Flurry, Flurry Analytics hizmetini kullanan bir milyondan fazla mobil uygulama aracılığıyla bu verileri elde ettiğini söylüyor.

teknik destek