Şimdi yükleniyor

2017 Yılında iPhone’larda AMOLED Ekran ve Cam Kaplamalı Kasa Yer Alacak

iPhone-7-tasarim

2017 Yılında iPhone’larda AMOLED Ekran ve Cam Kaplamalı Kasa Yer Alacak

Son Güncelleme tarihi 17 Nisan 2016 by Müşteri hizmetleri

teknik destek

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun son raporu doğru çıkar ise Apple 2017 yılında tasarım açısından iPhone modellerinde üstün bir şekillendirmeye gidecek gibi duruyor. 2017 yılında gelecek olan iPhone 7s’lerin alüminyum ve cam kaplamalı kasa ve AMOLED ekranlı olması öngörülüyor.

Apple’ın bu yıl, Eylül ayında iPhone 7’yi tanıtması bekleniyor. Tasarımı bir iPhone 6/6s’e göre değişecek olan bir bakıma güncellenecek olan yeni iPhone modelinin 2017 yılındaki S serisi çok daha farklı olacak gibi duruyor. Tıpkı iPhone 4s’in kasasında yer alan cam kaplamanın iPhone 7s’de yer alması, Apple’ın zaten yüksek olan tasarım çizgisini daha da tırmandıracak gibi duruyor. Apple’ın böyle yüksek yeniliklerle rekabet gücünü arttırmayı hedeflediği açık.

Apple zaten uzun zamandır iPhone’larda alüminyum kasa kullanıyor. Çoğu firmanın yanından bile geçemediği bu kasa yapısının Apple’da artık standartlaşmış olması ne yazık ki ona artı puan olarak yansımıyor. Apple’da müşterilerine daha taze bir formda iPhone sunmak için böyle bir karar almış gibi duruyor. Ve Apple’ın böyle bir yeniliğe gitmesinin en büyük nedeni olarak düşen gelirleri de gösterilebilir. 2017 yılında Apple’ın bu şekilde rekabet gücünü hissedilir şekilde belki de rekor seviyelere yükseltmesi mümkün olabilir.

Analistin en dikkat çekici olarak gösterilen detayı ise Apple’ın iPhone’Larda kullandığı alüminyum yapının giderek azaltılacağı. 2017 yılında alüminyum formun %40’lara, ilerleyen dönemlerde de %100’e kadar azaltılacağı öngörülüyor. Analistin en büyük endişesi ise cam kaplamanın iPhone’ların ağırlığını arttırması ve düşürme (drop) testlerde direnç oranını düşürmesi. Ancak Apple’ın AMOLED ekranlarla zaten iPhone’ların ağırlığını azaltacağı ve cam kaplama noktasında da özel önlemler alacağı tahmin ediliyor.

Apple zaten çok önceleri, 4 ve 4s için cam kaplamayı kullanmış bir firma. Bu nedenle düşürme (drop) testlerinde sorun yaşmayacağı tahmin ediliyor. Ancak bu iPhone’ların biraz daha ağır olması söz konusu fakat daha ince olmaları AMOLED ekranların kullanılması ile söz konusu olacağı için, ağırlık probleminin bu şekilde dengelenmesi mümkün olabilecek.

Apple’ın 2017 yılı için OLED ekran panelleri konusunda Samsung, LG Display, AU Optronics, Japan Display ve Foxconn sermayeli Sharp firmaları ve diğer firmalar ile tedarik noktasında anlaştığı belirtiliyor. Ayrıca Kuo 2017 yılında Apple’In 5.8 inç ekran geniliğinde ve kavisli bir ekranlı iPhone’u da tanıtacağını tahminleri arasında gösteriyor.

teknik destek