Şimdi yükleniyor

2017 Yılının Premium iPhone’unun Fiyatının 1.000 Doları Aşacağı Tahmin Ediliyor!

iPhone-8_5

2017 Yılının Premium iPhone’unun Fiyatının 1.000 Doları Aşacağı Tahmin Ediliyor!

Son Güncelleme tarihi 8 Şubat 2017 by Müşteri hizmetleri

teknik destek

Kaynaklardan gelen son bilgilere göre, henüz Apple’ın geliştirme aşamasında olduğu ve pek çok radikal değişiklikleri beraberinde getireceği belirtiliyor. Bu yılın “premium” iPhone’unun fiyatının 1.000 doları aşkın olacağı ise gelen bilgiler arasında. Bunun bu şekilde olmasının en önemli nedeni ise radikal değişikliklerin Apple’a olan maliyeti arttırması.

Söylentilere göre, Apple bu yıl “premium model” olarak adlandırılan iPhone 8’i tanıtacak ve bu modelinde geleneksel LCD ekrandan daha pahalıya malolan OLED ekrana yer verecek. RAM kapasitesinin arttırılması, kablosuz şarj gibi önemli teknolojilerin sunulması gündemde ve tüm bunlar cihaz maliyetini arttıracak şeyler. Şu anda 256GB iPhone 7 Plus’ın ABD’de satış fiyatı 969 dolar ve iPhone 8’in premium bir model olacağını baz aldığımızda fiyatının 1.000 doları aşacağını hayal etmek zor değil.

iPhone 8’in, pürüzsüz şık bir tasarıma sahip olacağı öngörülüyor ve bu pek çok kaynak tarafından doğrulanıyor. iPhone 8’in ana ekran düğmesinin ve bu düğmenin sahip olduğu Touch ID’nin ekrana yerleşik yani gömülü olacağı belirtilirken, bu tasarımın Apple’ın ikonik isimlerinden Jony Ive’nin hep hayali olduğunu belirtelim.

Apple şu anda ana ekran düğmesini geliştirmeye devam ediyor. Ancak şirketin amacı bu geliştirmeyi tam olarak iPhone 8’e dahil edecek şekilde tamamlamak. Ayrıca ses düğmesi, sessiz düğmesi ve güç düğmesi gibi fiziksel düğmelerin de kaldırılması bekleniyor. Son olarak şimdiye kadar hiç duyulmamış bir iddia ise iPhone 8’in çok daha büyük bir pile sahip olması.

Kaynaklar ayrıca, Apple’ın cihazda kullanılacak 3D algılama teknolojisini geliştirmek için Lumentum ile beraber çalıştığını iddia ediyor ama bu çalışmanın hakkında detaylar paylaşmıyor.

iPhone 8’in yüksek dayanıklılık sunmak için çelik bir çerçeveye ve cam kaplama bir gövdeye sahip olacağı bekleniyor. Kaynak, ekran boyutunun 5.8 inç olacağını tahmin ettiğini belirtiyor. Yine de bu konuda net bir resim yok önümüzde diyebiliriz.

Apple’ın yeni OLED ekranlı iPhone’u, premium fiyat etiketi ile üst seviye bir cihaz olarak konumlandırması söz konusuyken, 4.7 inç iPhone 7s ve 5.5 inç 7s Plus’ı LCD ekran kullanmaya devam ederek daha uygun fiyatlı sunması bekleniyor. Bu iki cihaz cam kaplama gövde gibi iPhone 8 benzeri tasarımsal değişikliklere sahip olabilirler ancak fiyatlarının düşük olması için LCD ekran ile gelecekleri kesin.

iPhone’un 10. yıldönümüne özel 2017 iPhone’unda beklenen en büyük değişikliklerin özetle; ekranı ve boyutu, kablosuz şarj şeylerin olması bekleniyor. Eylül ayına yaklaştıkça daha somut bilgilerin geleceğinden eminiz. Şimdilik mevcut söylentiler bunlardan ibaret.

teknik destek