İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2018 MacBook Pro Yaşananlardan Sonra Güncelleme Aldı

Bu ay satışa sunulan 2018 MacBook Pro modelleri için bazı durumlarda ısı yönetimi ile ilgili performans sorunları çıkıyordu. Bununla alakalı Apple tarafından bir güncelleme paylaşıldı.

teknik destek

Apple tarafından gelen açıklamayla birlikte problemin varlığı onaylandı. Bu ana kadar bunun hep iddia olarak kaldığını biliyorduk fakat firma da resmi bir sorun olarak kabul etti ve sorunun çözümünü de paylaştı.

2018 MacBook Pro Yaşananlardan Sonra Güncelleme Aldı

2018 MacBook Pro Güncellemesi

Yalnızca i9 işlemci bulunan 15 inç modellerde ortaya çıkan ısınma sorunu 4.8 GHz olarak çalışması beklenen işlemcinin 2.2 GHz seviyesine kadar inerek, bu hızda çalışmasına yol açıyordu. İlk önce bunun tasarımla ilgili bir problem olduğu söylenmiş ve soğutucu sistemin yetersiz olduğu söylenmişti. Ancak problem tamamen yazılımsal bir sorunmuş.

Paylaşılan güncelleme sayesinde ısı yönetimine etki eden yazılımsal bir problem çözüldü. Artık cihazda bir ısınma problemi yaşanmıyor. Isınma problemi sadece 15 inç Intel i9 MacBook modellerinde yaşandığı söylense de güncelleme tüm 2018 MacBook modellerine geldi.

teknik destek

Bir yorum

  1. Caro Caro 31 Temmuz 2018

    Wow, that’s a really clever way of thnkiing about it!

Yorumlar kapatıldı.