Şimdi yükleniyor

2018 Yılının da Lideri iPhone Olacak!

iphone-x-plus

2018 Yılının da Lideri iPhone Olacak!

Son Güncelleme tarihi 2 Ocak 2018 by Müşteri hizmetleri

teknik destek

Teknoloji analizlerini paylaşan TrendForce, 2017 yılı için toplam akıllı telefon üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 6.5 artışla 1.46 milyar adete ulaştığını açıkladı. Akıllı telefon pazarındaki bileşen maliyetleri artmaya devam ederken, büyümenin 2018’de biraz daha yavaş olacağı tahmin ediliyor.

TrendForce, Apple’ın iPhone satışlarının bu yıl önemli oranda artacağını öngörüyor.

Şirket, 2017 iPhone üretiminin 2016 yılına oranla yüzde 3 oranında arttığını paylaştığı raporunda, bu rakamın daha yüksek olacağını ancak iPhone X’i etkileyen ürün verimi sorunlarının devam ettiğini söyledi. Bu, iPhone üretiminin bu yıl yüzde 7.5 oranında artacağı anlamına geliyor. iPhone’un üretiminin artması iddiası, iPhone X ile birlikte bu yıl gelmesi beklenen yeni nesil iPhone SE’ye bağlanıyor.

Samsung’un satışlarını 2017’de yüzde 3 artırdığını söyleyen TrendForce, satışların bu yıl aynı oranda düşeceğini da belirtiyor.

Endüstri lideri Samsung, 2018’de akıllı telefon üretimi için en üst seviyede yer almaya devam edecek ancak üst düzey pazarlarda Apple ve bazı Çinli akıllı telefon üreticisi dahil olmak üzere, rakiplerinin getirdiği zorlu rekabet nedeniyle üretim hacminde yüzde 3’lük bir düşüş olacak.

TrendForce, bu yılki iPhone modelleri hakkında oldukça genel ve kendince güvenli tahminlerde bulunuyor.

2018’de Apple’ın tüm yeni iPhone’ların Face ID teknolojisine sahip olacağını, ekran-gövde oranı gibi iyileştirmelere devam edileceğini belirten TrendForce, şirketin bellek miktarını artırmayı ve bu yılki üç iPhone modelinin en az ikisinde AMOLED ekran kullanmayı planladığını düşünüyor. iPhone X Plus iddialarına da değinen TrendForce, Apple’ın bu yönde bir adım atacağını belirtiyor. Ayrıca, ikinci nesil iPhone SE’nin Mart veya Nisan ayında geleceğine vurgu yapılıyor.

TrendForce, bu yıl da iPhone’un gelişmiş yüz tanıma sistemine sahip tek akıllı telefon olacağını beklerken, diğer makaların teknik engeller yüzünden parmak izi tanımaya bağımlı kalacaklarını aktarıyor ve ekliyor; ekrana entegre parmak izi okuyucusununu yılın ikinci yarısından itibaren yeni Android tabanlı akıllı telefonlarda konumlandırılabilir.

Synaptics, geçen ay ekrana entegre parmak izi okuyucusu teknolojisinin ilk 5 Android markasında göreceğimizi açıklamıştı. Bu teknolojinin Face ID ile rekabet etmek için oldukça geciktiği görülüyor ve herhangi markanın bu teknolojiyi kullanmasının artık çok fazla ses getirmeyeceği öngörülüyor.

teknik destek

6 yorum

comments user
Fatih

2 Ekim de İPhone 7 alarak ilk Apple deneyimime başladım gerçekten çok güzel ve kullanışlı telefon ürünlerinden de servislerinden de fazlasıyla memnunum. Telefonu aldığım ilk gün yeni kullanıcı olduğum için Apple ın hediye ettiği 3 aylık ücretsiz Apple Müzik deneme aboneliğine bağlı olarak İTunes Store dan bir sürü şarkı satın almışım yanlışlıkla ve hepsini AppleFoni nin geçen ay açtığı bir başlıktan tecrübe edinerek iade ettim ve hepsinin ücret iadesini aldım bu bile mutlu ediyor insanı. Tedirgin olduğum tek konu 11.2 güncellemesine gömülü olan güç yönetimi uygulamasından daha 3 aylık olan cihazımın etkilenip etkilenmediği. Bu pürüzü netleştirdiğimde İPhone dan şaşmamayı düşünüyorum… Mutlu yıllar…

    comments user
    Fatihe Yanıt

    Ayni problemden bende muzdaribim ve benim cihazımda 2 aylık bakalım nasıl olacak.

Yorumlar kapalı.