Apple, 2018’de Dünyanın İlk 1 Trilyon Dolarlık Şirketi Olacak!

Apple Tim Cook

Finans haberleri web sitesi Barron’un yayımladığı araştırma raporunda, Apple’ın 2018 yılında 1 trilyon dolarlık piyasaya değerine nasıl ulaşacağı konusu geniş bir şekilde ele alınıyor. iPhone X, Çin pazarındaki büyüme, hisse satın alımları, ABD’deki son vergi reformu ve daha fazlasıyla Apple’ın şirket değerini artırma noktasında büyük bir ivme kazanması bekleniyor.

teknik destek <

Barron, şu anda piyasa değeri 900 milyar dolar civarında olan Apple’ın, iPhone X ve müşterilerine sunduğu hizmetleri sayesinde piyasa değerini arttırmasını bekliyor.

Apple, en sonki çeyrekteki mali yılda 48.3 milyar dolar kar ile 229.2 milyar dolar gelir elde etti. Apple, hisse değerini yıl boyunca yüzde 50 artırırken, hisse başına kazanç ise yüzde 11 artış gösterdi.

Barron, Apple’ın yatırımcılarına daha fazla güven oluşturacak bir yıl ile daha istikrarlı bir performans sergileyeceğini ve şirketin piyasa değerini 1 trilyon dolara yükselteceğini belirtiyor.

2014 yılından bu yana yüzde 56 büyüme gösteren S & P 500 şirketlerine karşı tek başına Apple’ın yüzde 147 büyüme kaydettiğini belirten Barron, bunun oldukça etkileyici bir oran olduğuna atıfta bulunuyor. Yatırımcılara göre Apple, sadece bir cihaz üreticisi ve hizmet sağlayıcısından çok daha fazlası.

müşteri hizmetleri

Comments are closed.