Apple, yılın en yenilikçi şirketlerinin yer aldığı yıllık listesinin bu yılki sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti ve 2016’da yedinci sırasından üç sıra yükselerek bu noktaya gelmiş oldu. Listede Apple, Amazon, Google ve Uber’in ardında yer alırken hemen ardında ise Snapchat yer alıyor. Facebook, Netflix gibi firmalarında ilk on arasında yer aldığı listeye buradan devam ederek ulaşabilirsiniz.
Apple’ın dördüncü sırada yer almasının nedenleri arasında, gelişimini kontrol altında tutması ve en çekici tüketici elektroniği deneyimine sahip olması gibi birçok övgü yer alıyor. Hatta Apple’ın en yenilikçi dördüncü firma olmasını sağlayan şeylerin özellikle çip endüstrisindeki başarısı olduğunu söyleyebiliriz. Zaten başarısının sebeplerine örnek olarak; iPhone 7’deki A10 Fusion çip, AirPods’daki W1 çipi, Touch Bar’lı MacBook Pro’daki T1 çipi ve Apple Watch Series 2’deki S2 çipi örnek gösteriliyor.
Elbetteki Apple kendi çiplerini üretmiyor ama tasarımını kendisi yapıyor ve çiplerine mümkün olduğunca fazla görevler yükleyerek çok daha kaliteli işlerin oluşmasına zemin hazırlıyor. Mesela iPhone 7 Plus’ın kamerasındaki derinlik efekti A10 Fusion çip sayesinde oluşturuluyor.
Apple’ın çip alanında gerçekleştirdiği atılımların zaten ortaya konulan ürünlerle ve bu ürünlerin yaptıklarından anlayabilirsiniz. Örneğin AirPods’daki W1 çipi. Sesin otomatik olarak her iki kulağa yönlendirilmesi ve mikrofonu devreye sokabilme yeteneklerinin yanısıra düşük güç kullanımı, tek şarjla beş saate kadar süren sektörün lider pil ömrünü sağlıyor.
Apple Watch Series 2’de yer alan S2 çipi ise pil ömründen ödün vermeden yüksek performansı bileğimize getiriyor. Her yönü ile Apple’ın çip endüstrisindeki başarısı tartışılmaz ve şirket bunu her yıl bir adım öne taşıma konusunda lider konumda. Tıpkı iPhone 6’da yer alan A8 çipe göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta yer alan A10 Fusion çipinin iki kat daha hızlı ve iki saat daha uzun pil ömrü sunması gibi.

Comments are closed.