İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Apple Güçlü iCloud Yedekleme Şifrelemesi Üzerinde Çalışıyor

Apple ile FBI arasında süren güvenlik ve gizlilik çatışması devam ederken Apple’dan kinayeli bir karar geldi. Apple içi kaynaklardan edinilen bilgilere göre, şirket çok daha güçlü iCloud yedekleme şifrelemesi üzerinde çalışmalar yapıyor.

teknik destek

New York Times ve Financial Times’ın ulaştığı bilgilere göre, Apple daha güvenli bir cihaz yedeklemesi için kendi şifreleme yöntemlerini güçlendiriyor. Aslında bu noktada, alınan bu kararın hedefinde FBI var ve Apple olası benzer talepleri komple ortadan kaldırmak için gelecek nesil iPhone ve iPad’lerde güçlü şifrelemeyi kullanacak.

Başka kaynaklardan gelen raporlarda Apple’ın bu kararını destekliyor. Reuters’da benzer politikalar hakkında raporlar yayınladı.

Yeni raporlar, Apple’ın bile, iCloud yedekleme şifrelerine ulaşamayacağı bir sistem üzerinde mühendislerin çalışmalar yaptığını gösteriyor. Bu oldukça kritik bir karar ve Apple’ın böyle bir karar alması, özellikle FBI’ı ilgilendiriyor diyebiliriz.

Şu anki haliyle, iCloud yedekleri şifrelidir. Ancak Apple bu bilgilere erişim sağlamak istediğinde sunucuları üzerinde kolayca erişim sağlayabiliyor. Şirket mevcut planını uygulamaya koyduğunda ise artık bu olmayacak ve farklı bir protokol hayata geçirilmiş olacak.

Raporda kullanıcıların iCloud parolasını unutmuş olmaları durumununda dikkate alındığı belirtiliyor. Böyle bir durumda Apple kullanıcının parolasını sıfırlayabilmek için farklı ve özel yöntemler sunacak. Yine de bu noktada net veriler elde edilmiş değil.

Sonuç olarak, Apple’ın böyle bir planının olması FBI veya diğer güvenlik birimlerinin taleplerini gelecekte hiç bir şekilde umursamayacağını gösteriyor.

müşteri hizmetleri