Pek çok kaynağa göre Apple önümüzdeki yıl iPhone 7s yerine ilk OLED ekranlı iPhone 8’i tanıtacak. Son günlerde de bu konu için iddialar artmış ve bu iddia ağırlık kazanmış durumda.
En yeni rapora göre ise, Apple yüksek etiket fiyatına sahip üst segment iPhone modeli olarak kavisli OLED ekrana sahip iPhone 8 üzerinde çalışmalar yapıyor. OLED ekran ile daha hafif ve daha ince olan esnek tasarımlar elde etmek mümkün. ANalistlere göre OLED ekranın maliyeti bir LCD ekrana göre 50 dolar daha fazla.
OLED ekranlarda LCD ekranların aksine arkadan aydınlatmalı ışık paneli gerekmiyor ve daha yüksek enerji verimi sunuyorlar. Özellikle sitak piksel görüntülenmesi yapılırken OLED ekranların tümüyle pil tasarrufu yaptıkları bir gerçek.
Apple’ın şu anda 10’dan fazla, farklı iPhone prototipi üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu testlere göre şirketin OLED ekran ile çalışıp çalışmayacağı konusu netlik kazanacak. Önceki raporlara göre şirketin önümüzdeki yıl 4.7 inç ve 5.5 inç LCD ekrana sahip iPhone modellerini koruyacağı ve ek bir model olarak OLED ekranlı iPhone modelini sunacağını gösteriyordu.
Apple’ın OLED ekran tedariği konusunda öncelikli olarak Samsung ile çalışması bekleniyor. En azından önümüzdeki yıl için durum bundan ibaret olacak gibi. Ancak 2018 için şirketin LG Display, Japan Display ve Sharp ile çalışacağı gündemde.
Bakalım önümüzdeki yık tsnıtılacak olan iPhone modellerinin arasında OLED ekranlı olanını görebilecek miyiz.
