Apple tedarikçisi Cirrus Login ile aksesuar üreticilerini hızla (iPhone, iPad ve iPod için) lightning tabanlı kulaklık geliştirmelerine yardımcı olmak için MFI Kulaklık Development Kit adı verilen referans platformunu duyurdu. Apple aracılığıyla kullanılabilir olan geliştirme kiti, MFI lisansı ile lightning tabanlı kulaklık geliştirmeye yardımcı olacak. Hatta referans iOS uygulaması da mevcut.
Birden fazla güvenilir kaynalarca uzun zamandır dillendirilen, iPhone 7 ile 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılacağı iddiaları da bu şekilde netlik kazanmış durumda denilebilir. iPhone 7 ve 7 Plus’la birlikte kulaklık ve şarj girişi tek bir port üzerinde birleştirilmiş olacak. Bu şekilde lightning destekli kulaklıklar görücüye çıkacak denilebilir.
Aslında daha önce lightning destekli kulaklıklar piyasaya sürülmüştü. Bunun en büyük örnek üreticisi ise Philips oldu. Fidelio M2L ve Fidelio NC1L modelleri ile şirketin lightning destekli kulaklıkları tanıtılmıştı ama tam bir pazarlama yapılmayınca piyasada yeterli ilgiyi görmediler.
Tüm bunlarla birlikte, şirketin tüm bu planlarının 2017 yılı veya 2018 yılı için olması da mümkün. Yani iPhone 7s veya iPhone 8 ile 3.5 mm kulaklık girişilerinin kaldırılması da gündeme gelebilir. Yine de neyin ne olacağı net değil. Konuyla ilgili resmi bir açıklama söz konusu değil.