Apple’ı Tehdit Ederek Fidye Talep Eden “Turkish Crime Family” ile Röportaj Yaptık!

2
Turkish Crime Family

500 milyondan fazla iCloud hesabına uzaktan erişim sağlayabildiklerini ve istedikleri taktirde bu iCloud hesaplarını silebileceklerini/sıfırlayabileceklerini belirterek Apple’dan fidye talep eden Turkish Crime Family’e konuyla ilgili birkaç soru sorduk (ilgili haber).

Bu röportaj talebimizi geri çevirmeyerek sorularımıza cevap veren Turkish Crime Family oluşumuna öncelikle teşekkür ederiz.

Şimdi gelin, hepimizin merak ettiği o sorulara ve Turkish Crime Family’nin verdiği cevaplara geçelim.

Soru 1) Apple’dan tam olarak talep ettiğiniz fidye tutarı ne kadar?

Cevap 1) Basında yer alan 75.000 dolarlık fidye talebi yanlış bir bilgidir. Biz yaptığımız bu şeyi yapmaya karar vermeden önce böyle bir rakam hedeflemiştik ancak bunu değiştirdik.

Apple’dan istediğimiz fidye tutarı, üyelerimizin her biri için ve toplamda 1 milyon dolarlık iTunes hediye kartıdır. Bunu herhangi bir reklam/tanıtım kabul etmediğimiz için ve özel şeylere ihtiyacımız olduğu için istedik. Aslında Apple ile olan ilişkimiz paradan daha değerlidir.

Soru 2) Gerçekten de yazıldığı gibi Apple ile bir temasınız oldu mu?

Cevap 2) Bizimle Apple arasında yapıldığı söylenen konuşma ICQ üzerinden yapıldı. Bizimle gerçekten temas kuran bir kişi vardı ve bu noktada aslında Apple’la yapılan tüm görüşmelerimizi gizli tutuyoruz.

Soru 3) Yapacağınızı söylediğiniz bu saldırı için kararlı mısınız?

Cevap 3) Apple’ın bizi durdurmak için kullanıcılarının şifrelerini sıfırlamaya zorlayacağını düşünüyoruz. Her türlü yapacağımızı söylediğimiz şeyi yapmak için kararlıyız. Eğer ki Apple talebimizi kabul etmez ve fidyeyi ödemezse ciddi sunucu sorunları ve müşteri şikayetleri ile karşı karşıya kalacak.

Soru 4) iCloud hesaplarını sıfırlamak için tam olarak izleyeceğiniz yol nedir?

Cevap 4) Her şey planladığı gibi gider, hesaplamalarımıza göre komut dosyamız dakika başına 150 hesabı sıfırlayacak ve sunucu gücümüz şu an için bunu karşılayacak düzeyde.

Hatta daha fazla detay paylaşacak olursak, dakikada 637.500 hesabı sıfırlayacağımızı söyleyebiliriz. Yine basit bir hesapla saatte 38 milyondan fazla hesabı sıfırlayabileceğimiz anlamına geliyor.

Soru 5) Gerçekten de Apple’a karşı böylesi bir saldırıya hazır mısınız?

Cevap 5) Evet ve hâlâ saldırı için altyapımızı güçlendiriyoruz. 7 Nisan 2017’de gerçekleştireceğimiz saldırı için daha fazla sayıda veri tabanı sağlayacak olan insanlarla daha da güçlü hale gelmeyi planlıyoruz.

Soru 6) Adınızı ilk defa duyuyoruz ve ilk planda böylesi büyük bir saldırı planı gerçekten inanılmaz. Gelecekte neler göreceğiz?

Cevap 6) Bu sadece bir başlangıç 🙂

Soru 7) Şu anda tam olarak kaç milyon iCloud hesabına erişim yetkiniz var?

Cevap 7) Grubumuza daha fazla insanın katılımı ile sahip olduğumuz veri tabanı miktarı artmaktadır. İlk başta 519 milyon olan iCloud veri tabanını, önce 627 milyona ve şu anda da 717 milyona yükselttik ve bu rakamın artacağından eminiz.

Soru 8) Turkish Crime Family’nin misyonu ve amacı nedir?

Cevap 8) Yahoo’ya yapılan siber saldırı yüzünden şu anda gözaltında bulunan Karim Baratov’a karşı farkındalık oluşturmak için bunu yapıyoruz. Öte yandan Kerem Albayrak, Yahoo veritabanını çevrimiçi sattığı iddiası ile suçlanıyor. Amacımız yapılan tüm bu haksız sçulamalara karşı farkındalık oluşturmaktır.

Soru 9) Türk müsünüz?

Cevap 9) Evet, biz Türkiye’den geliyoruz ama İngiltere’de yaşıyoruz.

Soru 10) Herhangi bir politik görüşe sahip misiniz?

Cevap 10) Hayır, siyaseti takip etmiyoruz.

Önemli Hatırlatma: Bu röportaj, bu yazı bağlantı adresi kaynak olarak gösterilemeden alıntılanamaz. AppleFoni dışında herhangi bir platformda alıntılama yapıldığının tespit edilmesi durumunda yasal yollara başvurulacağını bilgilerinize sunarız. Tüm hukiki konulardaki soru veya sorunlarınız içim hukuk@applefoni.com’u kullanabilirsiniz.

Son güncelleme:

YORUM YAPIN, DEĞER KATIN!

Lütfen yorumunuzu buraya yazın.
Lütfen adınızı buraya yazın.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.