Geliştiriciler için iOS 10.3 Beta 7 Yayınlandı!

iOS-10-3-beta

Apple bugün, geliştirmekte olduğu iOS 10.3‘ün en yeni beta güncellemesini, iOS 10.3 beta 7‘yi geliştiriciler için yayınladı. iOS 10.3 beta 7, iOS 10.2‘nin yayınlanmasından yaklaşık üç ay sonra ve iOS 10.3 beta 6‘nın yayınlanmasından üç gün sonra gelmiş oldu.

teknik destek

Geliştiriciler, iOS 10.3 beta 7’yi Apple Developer Center (Apple Geliştirici Merkezi) üzerinden veya uygun beta yapılandırma profilinin yüklü olduğu iOS cihazlarına OTA yolu ile (Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsü üzerinden) indirebilirler.

iOS 10.3, beraberinde getirdiği yeni özellikler ile iOS 10 işletim sistemindeki önemli bir güncellemedir. iOS 10.3’teki en büyük yenilik, bir AirPods sahibinin kaybolan AirPods’unu bulabilmesini sağlayan “AirPods’u Bul” özelliğidir. AirPods’u Bul özelliği, Bluetooth aracılığıyla iOS cihaza bağlı olan ve kaybolan AirPods’un bulunmasını kolaylaştırmak için ses çalınmasını ve AirPods’un tanımlanan son konum bilgisine ulaşılmasını sağlar.

Ayrıca iOS cihazınızı iOS 10.3’e güncellediğinizde yeni bir Apple File System (APFS) özelliği kullanılabilir oluyor. APFS, flash / SSD depolama için optimize edilmiştir ve güçlü şifreleme gibi özelliklere sahiptir.

Apple, geliştiricilerin ilk kez kullanıcı yorumlarını yanıtlamasına imkân tanıyan bazı App Store değişikliklerinide iOS 10.3’te kullanıma sunmayı planlıyor. iOS kullanıcıları, App Store’daki herhangi bir forumu “faydalı” veya “faydalı değil” olarak işaretleyebilecekler ve böylece en alakalı kullanıcı incelemesi en üst tarafta gösterilecek.

Apple ayrıca, geliştiricilerin uygulamaları için kullanıcılardan isteyebilecekleri inceleme talebinde bulunma sayısını sınırlamayı, kullanıcıların bir uygulamadan çıkmadan uygulama inceleme yapabilmelerine izin verecek bir özelliğide iOS 10.3 ile kullanımımıza sunmayı amaçlıyor. Ayriyeten, iOS 10.3 ile herhangi bir uygulama için geliştiricisinin uygulama değerlendirme talebini alma tercihi kullanıcıya bırakılıyor ve kullanıcı isterse uygulamalara göre bu taleplerin gelmesini engelleyebiliyor.

iOS 10.3 ile gelen yenilikler elbetteki bunlarla sınırlı değil. Ayarlar uygulamasının yenilenmesi ve Apple Kimliği’nin en üste alınması, iCloud depolama alanının daha iyi ayrıştırılması gibi pek çok düzenleme söz konusu. Özellikle kaputun altında pek çok performans iyileştirmesinin ve hata düzeltmelerinin yapıldığını tahmin ediyoruz.

Son birkaç beta ile Apple’ın, gözle görülebilir düzenlemelerden öte, hata düzeltmelerine ve performans iyileştirmelerine odaklandığını görüyoruz. Muhtemelen beta test sürecinin artık sonuna yaklaşıyoruz ve çok yakında iOS 10.3’ün final sürümü herkese açık olarak yayınlanacak.

müşteri hizmetleri