İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

iOS 10, iPhone 6s’ten Önceki Cihazları Öldürüyor mu?

13 Haziran’da düzenlenen WWDC’de tanıtılan iOS 10 yeniliklerle dolu. Öyleki bir haftadır hergün farklı bir özelliğini paylaşıyoruz sizlerle.

teknik destek

iOS 10 beta 1’nin yayınlandığı gece ben de ilk betayı yükledim. Ama 6-7 saat dayanabildim ve iOS 9.3.2 ye geri döndüm. Beta 1 de pek çok uygulamada çökme yaşanıyor, telefon sürekli resetleniyor ve şarj çok çabuk tükeniyordu. iPhone 6 Plus gibi bir telefonun bataryası 3 saatte %50 ye inmişti. Telefona 6-7 aydır hep ota güncelleme yapıyordum. iOS 9.3.2 yi iTunes dan yükleyince telefona bir temizlik yapmış oldum. iOS 9.3.2 de 1 gün takıldıktan sonra ertesi gün yine iOS 10 yükledim.

Artık uygulamalarda çökme olmuyordu. Şarjı da iyi gitmeye başladı. Fakat cihaz kullanıma göre kendini günde 5-6 kez resetliyor. Bunun da RAM yetersizliğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu anda cihazda 25 mb boş RAM mevcut.

iPhone 6s’i olan arkadaşlarımda bu tarz bir sorunun olmadığını öğrendim. Çünkü 2GB RAM her türlü kaldırıyor iOS 10’u. iPhone 6s öncesi cihazlar 1GB RAM e sahip olduğu için reset sorunu yaşanıyor.

Acaba ilk beta olduğu için mi durum böyle? İlerde her cihaza göre sistem RAM dengesini sağlayacak mı ? Yoksa iOS 10 gerçekten ağır bir sistem ve eski cihazları çöpe mi çevirecek?

Sizlerin de görüşlerinizi merak ediyorum. Cihazlarınızda iOS 10 nasıl çalışıyor? Lütfen bu yazının altına görüşlerinizi paylaşın.

müşteri hizmetleri

5 Yorum

  1. Hüseyin Hüseyin 28 Haziran 2016

    İphone 6 kullanıcısyım direk 9.3.2 çevirdim telefonu rezaletti

  2. kadir kadir 20 Haziran 2016

    Eğer zaten eski cihazları çöp ederse bu yeni yazılım bizlere yeni bir cihaz vermesi gerekir hatta bunun içinde daha yeni alınmış cihazlar olup daha süresi bitmediyse bu açıdanda düşünürsek apple zarar yaşar.

  3. Halil Halil 20 Haziran 2016

    İlk beta olduğu için tabikide, daha yeni ve birçok sorun barındırıyor, söylendiği gibi sorun ramden bile kaynaklansa final sürüme kadar stabil hale gelip sorunlar giderilecektir. Bu her zaman böyle olmuştur böyle de olacak. Koskoca apple biz ios 10 u çıkardık ama 1 Gb ram e sahip cihazlarda ara sıra restart atacak idare edin mi diycek. Ben konunun çok abartıldığını düşünüyorum. iPhone veya iPad kullanıcıları yeni deneyim elde etmek için veya merak ettikleri için beta sürümlerini geçici olarak cihazlarına yüklüyorlar. İnsanlar yeni şeyleri denemek istiyor. Çoğu kişi yüklüyor neden bende yüklemiyim gibi bir algı oluşuyor ancak bu gibi haberler yüzünden korkup yüklemekten vazgeçiyorlar. Elbette halka sunulmuş bir sistem değil ve hatalar var ancak cihaza zarar verecek türden değil. Geri dönüşüm mevcut olduğu için önceki sürüme de dönebilirler. İos 10 2gb ram e sahip cihazda daha stabil de çalışıyor olabilir ancak 1gb ram e sahip cihazlar ölmüş durumda olmuyor. İpad air 2 sahibiyim 2gb ram e sahip birçok tweak yüklü ve uygulamaların hepsi açık haldeyken kalan ram 25 30 mb civarıydı. 2gb da doluyor ve ne restart var ne bişey. Bahsedilen durum sadece yazılımsal. Haber okunsun veya ilgi çeksin diye abartılı başlıklar koyarak insanları korkutuyorsunuz, bu gibi haberler yerine İOS 10 a nasıl geçilir veya ios 9.3.2 ye nasıl geri dönülür, yeni özellikler vs. gibi ilgi çekici haberler yapmanız daha yararlı olacaktır. Son olarakta İşletim sisteminin sorunlarından bahsetmek te tabiki kullanıcılar açısından bilgilendirici bir nitelik taşımakta ancak bu durumu korkutarak değilde açıklayıcı bir anlatımla yapmanız çok daha iyi olacaktır.

  4. Tolga Tolga 19 Haziran 2016

    Bende 6 plus ıma iOS 10 yükledim ve 2 gün sonra 9.3.2 ye geri döndüm. Uygulama açılışlarında, geçişlerde çok bariz görülebilen bir yavaşlama vardı. Umarım beta versiyondandır. Beta 2 çıksın tekrar deniyeceğim.

Yorumlar kapatıldı.