Bazı iPhone sahiplerine artık 128 GB yerleşik depolama kapasitesi dahi yeterli gelmiyor ve çoğu kullanıcı hal böyle olunca bulut depolamaya yöneliyorlar. Tam bu noktada iPhone 7 için daha öncede gündeme gelen 256 GB yerleşik depolama kapasitesi iddiası tekrar gündeme gelmiş durumda.
Apple’ın genelde ufak tefek kırpmalarla çıkarttığı iPhone’lar için atacağı bu adım gerçekten parlak bir adım olacak gibi duruyor. Bu şekilde piyasadaki pek çok dizüstü bilgisayardan ve akıllı telefonlardan daha fazla hafızaya sahip bir akıllı telefon, iPhone gelmiş olacak.
İddiayı ortaya atan DigiTimes, kaynağını açıklamadığı bilgiyi paylaşırken bunu tedarikçilerden gelen bilgi notu olarak paylaştı. NAND flash tedarikçilerinden elde edilen bu bilgiye göre iPhone 7’de 256 GB’a kadar bir depolama kapasitesi sunacak. Bunu haber alan tedarikçiler bir süredir fiyatlarında yükseltme yapıyorlar.
Daha önceki raporlarda geçen başlangıç olarak 32 GB yerleşik depolama kapasitesi ile ve son gelen bu raporlar ile iPhone 7 ve 7 Plus;
– 32 GB
– 128 GB
– 256 GB
yerleşik depolama kapasitesi ile gelecekler.
Bası spekülasyonlara göre ise 256 GB yerleşik depolama kapasitesi sadece 5.5 inç iPhone 7 Plus’a münhasır olacak.
Biz, Apple’ın ne yaptığını görmek için bir süre daha beklemek zorundayız. Şirketin yeni nesil iPhone modellerini 7 Eylül’de tanıtması, 9 Eylül’de ön siparişe açması ve kilit pazarlarda satış ve ön sipariş teslimatlarına 23 Eylül’de başlaması bekleniyor.