iPhone veya iPad’inizin Parolasını (Şifresini) Unuttuysanız Yapmanız Gerekenler!

0
iPhone Parola Unuttum

iPhone’umun şifresini unuttum? iPhone’umun parolasını unuttum, hatırlamıyorum? iPhone’umdaki verilere ne olacak? Her şeyimi kaybettim mi ya da kurtarma şansım var mı? gibi sorunların tamamında bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız.

Bazen insanlar, istemeyerekte olsa iPhone, iPad veya iPod touch için ayarladıkları parolayı unuturlar. Peki, iPhone’un veya iPad’in hatta iPod touch’ın şifresini unutursanız ne yapmalısınız?

Bu rehberimizde, iPhone’unuzun veya iPad’inizin kontrolünü yeniden ele almanıza yardımcı olacak üç farklı çözümü paylaşacağız. Parola ekranını atlatıp cihazınızdaki tüm verileri kurtarmaya çalışmanın üç farklı yolunu göstereceğiz. Tüm bu yöntemler içinde bulunduğunuz duruma göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle sizin için en iyi çözümün hangisi olduğunu bulmak ve o yöntem ile yolunuza devam etmek için yazıyı tüm hatları ile okumanızı tavsiye ederiz.

iPhone veya iPad Parolası Nasıl Unutulur?

Yakın zamanda parolanızı değiştirdiyseniz ve hatırlanması güç sayıları veya karakterleri seçtiyseniz parolanızı unutmanız oldukça kolaydır. Genelde iPhone’un veya iPad’in parolası bu şekilde unutuluyor. Yoksa hiçbir insanın yıllardır kullandığı parolayı unutması pek mümkün değildir.

iTunes’den Geri Yükleme Yapma

iPhone’unuzu veya iPad’inizi iTunes ile daha önce senkronize ettiyseniz ve cihazınızda iPhone’u Bul etkin değilse bir şansınız var demektir. Muhtemelen bu yöntem cihazınızı tekrar sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlamanızın en hızlı yolu olacaktır.

Gerekenler

  • Daha önce iPhone, iPad veya iPod touch’ınızı bilgisayarınızla senkronize etmiş olmalısınız.
  • iPhone’u Bul etkin olmamalıdır.

İyi Olan Şey

  • iPhone’unuzu yeniden en sonki haline getirirsiniz ve herhangi bir veri kaybı oluşmaz.

Kötü Olan Şey

  • Cihazınızı senkronize etmek için kullandığınız bilgisayara ihtiyacınız olacaktır.

1 USB-Lightning bağlantı kablonuzu kullanarak iPhone’unuzu veya iPad’inizi bilgisayarınıza bağlayın.

2 iTunes’i başlatın ve ardından cihazınızın yedeğini almak için Şimdi Yedekle seçeneğine tıklayın.

3 iPhone’a Geri Yükle seçeneğine tıklayın.

iTunes Geri Yükleme

4 Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum menüsünden iTunes Yedekleme’den Geri Yükle‘yi seçin.

5 En sonki yedeklemenizi bulun ve seçin. Bu, verilerinizin iPhone veya iPad’inize geri yüklenmesini sağlayacaktır.

Her Şeyi Silmek için Kurtarma Modu’nu Etkinleştirin

Daha önce iPhone veya iPad’inizi hiç bilgisayarınızla senkronize etmediyseniz veya iPhone’u Bul etkin ise ilk yöntem sizin için uygun olmayacaktır. Bu durumda cihazınızı Kurtarma Modu’na almanız gerekiyor. Bu, cihazınızdaki tüm verileri silecek, aynı zamanda en yeni yazılım sürümüne cihazınızı güncelleyecek ve işlem sırasında unuttuğunuz parola da silinecektir.

İşiniz bittiğinde, cihazınızda iCloud yedeklemesini yaptığınızı varsayarak, iPhone’unuza bu yedeklemeyi yükleyebileceğinizi hatırlatmak isteriz. Aksi durumda, her şeyinizi kaybedecek ve sıfırdan başlamış olacaksınız.

Gerekenler

  • Her durumda da herhangi bir cihaz bu yöntemi kullanabilir.

İyi Olan Şey

  • Güncel iCloud yedeğiniz varsa herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız.

Kötü Olan Şey

  • iCloud yedeğiniz yoksa her şeyinizi kaybedecek ve iPhone’unuzla sıfırdan başlayacaksınız.

1 iPhone’unuzu veya iPad’inizi herhangi bir bilgisayara bağlayın.

2 iTunes’i başlatın.

3 Cihazınızı Kurtarma Modu’na alın. Bunu yapmak için iPhone modeline göre yapmanız gerekenler vardır. Bunlar;

  • iPhone X, iPhone 8 veya iPhone 8 Plus için Kurtarma Modu: Ses Açma düğmesine basıp bırakın. Sesi Kısma düğmesine basın ve hızlı bir şekilde bırakın. Son olarak, iPhone’unuzda Recovery Mode (Kurtarma Modu) ekranını görene kadar Yan Düğme’ye basılı tutun.
  • iPhone 7 veya iPhone 7 Plus için Kurtarma Modu: Güç ve Ses Kısma düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutmaya devam edin. iPhone’unuzda Recovery Mode (Kurtarma Modu) ekranını görene kadar her iki düğmeyede basılı tutun.
  • iPhone 6s ve Önceki Modeller için Kurtarma Modu (iPad veya iPod touch dahil): Hem Ana Ekran hem de Güç Düğmesi’ne aynı anda basın ve her ikisine birlikte basılı tutun. Cihazınızda Recovery Mode (Kurtarma Modu) ekranını görene kadar düğmelere basılı tutun.

iPhone Kurtarma Modu

4 iTunes, “iPhone (veya iPad veya iPod touch’ta bir sorun olması nedeniyle) güncellenmesini veya geri yüklenmesini gerektiren” bir diyalog ekranını önünüze getirecektir. Geri Yükle seçeneğine tıklayın. iTunes, doğru yazılımı sizin için indirecek ve cihazınıza yükleyecektir.

5 İndirme işlemi 15 dakikadan uzun sürerse cihaz otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Bu durumda, yukarıdaki 3. ve 4. adımları yeniden uygulayın.

6 Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra güvenli bir şekilde cihazınızın bilgisayar ile olan bağlantısını kesebilir ve kurulum işlemine bu şekilde devam edebilirsiniz. Cihazınızı daha önce iCloud ile yedeklediyseniz verilerinizi kurtarma şansınız var demektir. Herhangi bir iCloud yedeği yoksa cihazınızda temiz bir sayfa açacaksınız.

Cihazı Geri Yüklemek için iPhone’u Bul’u Kullanın

iPhone’unuzda veya iPad’inizde iPhone’u Bul’u daha önce etkinleştirdiyseniz, cihazınızı silmek için daha hızlı bir yöntem var demektir. Cihazınızdaki verileri silmek ve onu sıfırlamak için iPhone’u Bul’u kullanarak uzaktan silme talimatını vermeniz yeterli.

Bu seçenek genelde kaybolan veya çalınan cihazlar için kullanılması gereken bir yöntem olmasına rağmen, bir iPhone veya iPad’i bir bilgisayara ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde geri yüklemek için etkili bir yöntemdir.

Cihazınızı geri yükledikten sonra kurulum işlemini takip edip ve varsa önceki bir iCloud yedeklemesini geri yükleyerek yolunuza devam edebilirsiniz.

Gerekenler

  • Cihazınızda iPhone’u Bul etkinleştirilmiş olmalıdır.
  • Cihazınız Wi-Fi veya hücresel bağlantıya sahip olmalıdır.

İyi Olan Şey

  • Bilgisayar, iPhone veya iPad’i kullanarak geri yükleme yapabilirsiniz.
  • Cihazınız için bir iCloud yedeklemesi varsa onu geri yükleyebilirsiniz.
  • Muhtemelen en hızlı ve en uygun yöntem budur.

Kötü Olan Şey

iPhone’u Bul

Bu yöntemlerden hiçbirisinin Etkinleştirme Kilidi’ni atlamanıza yardımcı olmayacağını hatırlatmak isteriz. Her durumda, geri yüklemeden sonra aygıtı ayarlamak için Apple Kimliğiniz gerekecektir. Bu nedenle, Apple Kimliğinizi bilmiyorsanız her üç yöntemde de işe yaramayacaktır.

YORUM YAPIN, DEĞER KATIN!

Lütfen yorumunuzu buraya yazın.
Lütfen adınızı buraya yazın.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.