Sahte Apple Şarj Cihazlarının % 99’u Güvenlik Riski Oluşturuyor

img_0155

Tehlikeli olduğu bilindiği halde orijinal şarj aletlerinin yüksek fiyatları nedeniyle yan sanayi yada orijinal olduğu iddia edilen şarj aletlerini kullanan azımsanmayacak bir kitle var.

teknik destek

Bu şarj cihazları ne kadar tehlikelidir ve üçüncü taraf şarj cihazının siz veya aileniz için bir güvenlik riski doğurma ihtimali nedir? Araştırmacılar, sahte Apple şarj cihazlarının % 99’unun temel bir güvenlik testinde başarısız olduğunu söylüyorlar.

Test, Birleşik Krallık’ta tüketici grubu Chartered Trading Standards Institute’ın araştırmacıları tarafından gerçekleştirildi. İncelediği 400 adet sahte şarj cihazından sadece üçünün potansiyel olarak ölümcül elektrik çarpmalarına karşı kullanıcıları korumak için yeterli yalıtım sağladığı bildirildi.

Chartered Trading Standards Institute’un CEO’su Leon Livermore, orijinal şarj cihazlarının biraz daha pahalıya mal olabileceğini belirtti Ancak sahte ve ikinci el mallar, evinize, hatta yaşamınıza mal olabilecek bilinmeyen bir varlıktır diyor.

Chartered Trading Standards Institute ayrıca tehlikeli sahte bir şarj aletinin yerini belirleme yollarıyla ilgili aşağıdaki tavsiyeleri de yayınladı:

Fiş pimleri – Şarj cihazını bir prize takın ancak cihazınızı açmayın veya bir cihaza bağlamayın. Şarj cihazı kolayca sığmazsa, pimler yanlış boyutta olabilir. Pimlerin kenarı ile şarj cihazının kenarı arasında en az 9.5 mm (0.3 inç) olmalıdır.

İşaretler – Bir üreticinin marka adını veya logosunu, modelini ve parti numarasını arayın. “CE” güvenlik işaretini kontrol edin, ancak kolaylıkla taklit edilebileceğini unutmayın.

Uyarılar ve talimatlar – Kullanıcı talimatları, kullanım koşulları ve sınırlamaları, şarj cihazının nasıl güvenli bir şekilde çalıştırılacağını, temel elektrik güvenlik rehberliği ve güvenli atıkların ayrıntılarını içermelidir.

Apple, müşterilerin resmi şarj cihazlarını kullanmaları için uzun süredir proaktif adımlar attı. Birkaç yıl önce, üçüncü taraf şarj cihazlarını resmi cihazlar için takas etmek isteyenler için yeni bir USB Güç Adaptörü Takeback Programı duyurdu.

Daha yakın zamanlarda, sahte kablolar ve şarj cihazları Amazon’da satılmaktaydı. Apple, Mobil Star’a karşı dava açarak, kullanıcılar için risk oluşturan sahte aksesuarları sattığını iddia etti.

müşteri hizmetleri