iPhone 7’nin ülkemizde satışlarına 14 Ekim 00:01’den itibaren resmi olarak başlandı. İlk satışa sunulduğu günden bu yana yoğun ilgi söz konusu. İstanbul’dan Konya’ya, İzmir’den Bursa’ya ülkenin batısından doğusuna, tüm Türkiye’de mağazalar önünde kuyruklar oluşturmuş durumda.
Durumdan özellikle üçüncü taraf satıcılarının memnun olduğunu belirtelim. Apple Premium Reseller ve diğer teknomarketler iPhone 7 için özel gece mesaisi yaptılar ki sabah saatlerine kadar bu mesai sürdü.
Elbetteki Türkiye’de iPhone 7’ye olan bu ilginin altında özellikle Apple’ın sunduğu “Premium” servis desteği yatıyor. Apple diğer akıllı telefon üreticilerin aksine müşterilerine sorunsuz servis desteği sunan bir yapıya sahip. Özellikle de herhangi bir parça arızasında bu donanım parçasını değiştirmek yerine sıfır, değişim cihazı sunuluyor oluşu ülkemizde pek çok Apple kullanıcısı tarafından bilinen bir gerçek.
Türkiye’de özellikle Siyah 32 GB iPhone 7 Plus’ın yok sattığını belirtelim. Buna en yakın ilgi ise diğer iPhone 7 varyantlarına göre daha uygun fiyata sahip olan Siyah 32 GB iPhone 7’ye ait. Apple’ın Türkiye’deki aktivitesinin giderek artan bu ilgi karşısında zamanla dahada gelişeceği gerçeğinin altını çizerek, böyle giderse pek yakında Apple’ın iPhone değişim programının dahi faaliyete geçebileceğini söyleyebiliriz.
