WhatsApp Bunu Yanlışlıkla Yaparsanız Yandınız

ı WhatsApp, son güncellemesiyle beraber herkesten sil özelliğini getirmişti. Bu şekilde bir gruba veya kişiye gönderilen mesajlar kimsenin göremeyeceği bir biçimde silinebiliyordu.

0
WhatsApp’ta Bunu Yanlışlıkla Yaparsanız Silinmeyecek
blank

Dünya üzerinde en fazla tercih edilen görüntülü ve yazılı sohbet uygulaması WhatsApp, son güncellemesiyle beraber herkesten sil özelliğini getirmişti. Bu şekilde bir gruba veya kişiye gönderilen mesajlar kimsenin göremeyeceği bir biçimde silinebiliyordu. Fakat gelen bu özellikte bir açık keşfedildi.

blank

Ortaya çıkarılmış olan bu açıkla beraber aslında özelliğin herkeste komplike bir şekilde çalışmadığı görüldü. Keşfedilmiş olan bu açık, üçüncü parti uygulamalarına gerek kalmadan, sadece WhatsApp üzerinden silinmiş olan bir mesajın görüntülenebilmesine yol açıyor.

Açığın çalışma şekli ise; bir kişiye göndermiş olduğunuz mesajı silmeden önce eğer karşıdaki kişi mesajınızı alıntılayarak size cevap verdiyse bu mesajı silmiş olsanız bile alıntı kutusunda yer alan mesaj orada durmaya devam ediyor. Yani Herkesten Sil özelliğini kullanarak sildiğiniz bir mesaj sizde silindi olarak görülüyor olsa da alıntı kutusunda mesajınız olduğu gibi yer alıyor.

WhatsApp 7 Dakika da siliniyordu

Herkesten Sil özelliği sayesinde kullanıcılar yanlışlıkla gönderdikleri ve silmek istedikleri mesajları gönderdikten sonra 7 dakika içerisinde silinebiliyordu. Sildiğiniz bu mesajı başka hiçbir yerde göremiyordunuz ve hem sizden hem de karşınızdaki kişiden silinebiliyordu. Mesajı silmek isteyen kişilerin mesajın üzerine basılı tutarak Sil seçeneğine tıklamalarına ve sonrasında herkesten sil seçeneğini kullanmaları yeterli oluyordu. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra mesajınız silinir ve silinen yerde ise “Bu mesaj silindi” ifadesi yer alır. Bu şekilde mesajınız sizden silindiği gibi karşıdaki kullanıcıdan da silinmiş olur.

blank