Apple, macOS’u bir Windows PC’ye yüklemenizi istemediği için bunun nasıl yapıldığını açıkça göstermez. Snow Leopard’dan herhangi bir macOS sürümüne kadar pek çok Mac işletim sistemi sürümünü Apple markalı olmayan bir bilgisayara yüklemenize izin verecek çok sayıda yardımcı araç bulunmaktadır. -Bu işlem Hackintosh olarak adlandırılır.-
Başlamadan önce, Apple’ın macOS’un lisansında, yazılımının Mac dışındaki herhangi bir aygıta yüklenmesini açıkça yasakladığını söylemeliyiz. O yüzden bilgisayarınıza macOS’u yüklemeyi seçerseniz ortaya çıkabilecek herhangi bir olumsuzlukta sizi uyarmadığımızı söylemeyin.
PC’de macOS’u Çalıştırmak için Nelere İhtiyacınız Olacak?
Başlamadan önce, ihtiyacınız olan birkaç şey var. Öncelikle, uyumlu bir PC’ye ihtiyacınız olacak.
Genel gereklilik, 64 bit Intel işlemcili bir makineye ihtiyacınız olacağı. macOS’u yüklemek için ayrı bir sabit sabit sürücüye de ihtiyacınız olacak ve bu sürücüde Windows’un yer almaması gerekiyor. Yalnızca temel işletim sisteminden daha fazlasını çalıştırmak istiyorsanız sabit sürücüde en az 50GB boş alan olması gerekir.
macOS yazılım yükleyecisini Mac App Store’dan indirebileceğiniz bir Mac’e ihtiyacınız olacak. macOS’un en son sürümü olan Sierra’yı çalıştırabilen herhangi bir Mac bu işlemi yapacaktır. Elbetteki macOS yazılım yükleyicisini Mac App Store dışında yerlerden de indirmek mümkün. Bu şekilde yazılımı bulabilirseniz Mac’e ihtiyacınız olmayacaktır ancak bizim anlatımımız Mac üzerinden olacaktır. Son olarak, macOS yazılımını yükleyeceğiniz ve yükleyici oluşturmak için bir araç ve bu aracı yükleyeceğiniz bir USB bellek gerekmektedir. USB belleğin 8GB veya daha büyük olduğundan emin olun.
En popüler macOS yükleyicisi oluşturucu araçlarından biri Unibeast’tır. macOS’u bir Intel işlemcili PC’ye USB ile yükleyebilmenizi sağlayan ücretsiz Mac uygulamasıdır. İndirmek için tonymacx86.com’a kaydolmanız gerekecek ve bunu yaptıktan sonra bilgisayarınıza macOS’u yükleme hazırsınız demektir.
macOS Yükleyicisi Nasıl Oluşturulur ve Bir Bilgisayara Nasıl Yüklenir?
1. Adım: Mac’inizde App Store uygulamasına gidin, “macOS Sierra” araması yapın ve indirin. İndirme işlemi bittiğinde, yükleyici otomatik olarak başlatılacaktır. Yükleyici başlatıldığında, çıkmak için Mac’inizin klavyesindeki cmd ile birlikte Q tuşuna basın. İndirdiğiniz yükleyiciyi Finder’da Uygulamalar klasöründe bulabilirsiniz.
2. Adım: Tonymacx86.com adresine gidin, Unibeast’i indirin. İndirildiğinde, herhangi bir uygulama için yaptığınız gibi yazılımı Mac’inize yükleyin.
3. Adım: macOS’u yüklemek istediğiniz USB sürücüsünü Mac’inize bağlayın ve Louchpad’den veya herhangi bir Finder Penceresi’nden Uygulamalar sekmesinden Disk İzlencesi’ni açın. Disk Bölümü sekmesine tıklayın ve USB’nin bölüm ayarını sürücünün tam kapasitesine göre ayarlayın.
USB diskinize bir isim verin. Bölüm, Mac OS Extended (Journaled) olmalıdır. Seçeneklere tıklayın ve bölüm şemasının “GUID Partition Table/GUID Bölüm Tablosu” olarak ayarlandığından emin olun. Hazır olduğunuzda, sürücüyü biçimlendirmeye başlamak için Uygula seçeneğine tıklayın.
4. Adım: Unibeast’i başlatın ve ilk pencerede, yükleyicinin yükleneceği hedef olarak biçimlendirdiğiniz USB sürücüsünü seçin. Devam Et’e tıklayın ve yüklemek istediğiniz işletim sistemini seçmenizi isteyinceye edinceye kadar uygulamanın sayfalarında adım adım ilerleyin. Yüklemek istediğiniz sistemi seçmenizi istediğinde macOS Sierra’ya tıklayın.
5. Adım: Bir sonraki sayfada iki önyükleme modu olarak UEFI ve Legacy arasında seçim yapmanız istenir. Çoğu durumda, UEFI’yi seçmelisiniz. İstisnalar, BIOS kullanan daha eski bir anakarta sahip olan UEFI’ye sahip olmayan bilgisayarlardır. Eğer sizin de bilgisayarınızda durum böyle ise Legacy’yi seçin.
6. Adım: Önyükleme modunu seçtikten sonra, bilgisayarınızın grafik kartını belirtmeniz istenir. Yeni bir Intel CPU’lu bir bilgisayarınız varsa bu adımı atlayabilirsiniz. Yalnızca macOS ile uyumlu olmayan ekran kartı olan bilgisayarlar için seçim yapılması gerekmektedir. Ekran kartınızının uyumsuz olduğunu düşünüyorsanız sizin ekran kartınızı en iyi tanımlayan seçeneği seçin.
7. Adım: Devam Et düğmesine tıkladığınızda, Unibeast USB çubuğunuza macOS yükleyicisini yüklemeye başlayacaktır. Bu işlem bir saat kadar sürebilir, bu nedenle sabırlı olmanız gerekiyor. Bu arada macOS’u yüklemek istediğiniz bilgisayarınızdaki tüm USB aygıtlarını çıkararak bir dahili sabit sürücüyü de hazırlayarak hazırlıklarınızı hızlandırabilirsiniz. Bilgisayarınızda entegre ve ayrı ekran kartları varsa, ayrı ekran kartlarını çıkarın. Bilgisayarınıza bağlı bir monitörünüz varsa monitörü PC’nizin DVI bağlantı noktasına bağlayın. Bu, HDMI veya VGA’dan daha iyi çalışma sağlayacaktır.
8. Adım: Ayrıca PC anakartının BIOS’unu veya UEFI’sını kurmanız gerekir. Bilgisayarınızda BIOS’lu bir Gigabyte ana kart varsa, bu kılavuzu kullanın. UEFI ile birlikte bir Gigabyte anakart varsa bu kılavuzu kullanın. Gigabyte markalı bir anakartınız yoksa bu adımını atlayıp 5. Adımı takip edin. macbreaker. com/2012/08/set-up-hackintosh-gigabyte-uefi.html
9. Adım: macOS’u artık PC’nize yüklemeye başlamaya hazırsınız. Unibeast ile macOS yükleyicisini kurduğunuz USB’nizi bilgisayarınıza takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Şimdi Unibeast ile önyükleme yapıp hangi sürücüye macOS’un kurulacağına karar vermelisiniz. “Harici” seçeneğine gitmek için bilgisayarınızın ok tuşlarını kullanın ve “Enter” tuşuna basın. Artık Sierra yükleyicisi başlatılacaktır.
10. Adım: macOS Sierra’yı yüklemek istediğiniz sürücüyü seçmek istediğinizde seçim yapabileceğiniz herhangi bir seçenek olmayabilir. Böyle bir durumda, Disk Utility (Disk İzlencesi) uygulamasını açın ve Sierra’yı yüklemek istediğiniz sabit sürücüyü seçip üstteki Silme seçeneğine tıklayın. Sürücünüze bir isim verip seçeneklerden Mac OS Genişletilmiş’i (Journaled) seçin ve Düzen’in GUID Bölüm Haritası olarak seçili olduğundan emin olun. Ardından Sil’e tıklayın. Sürücü silindiğinde, Disk İzlencesi’nden çıkın ve ekrandaki ikinci seçenekten kurulum adımına geçin.
11. Adım: Gelen ekrandan yüklemenin yapılacağı sürücünüzü seçin ve Sierra kurulana kadar bekleyin. Bu işlem yarım saat veya bir saat sürecektir. İşlem tamamlandığında, USB sürücüsü takılı halde PC’nizi yeniden başlatın. Bu sefer, Unibeast yükleme menüsünde Sierra önyükleme diski görüntülenecektir. Sierra’yı seçin veya buna gerek kalmadan bilgisayarınız macOS’ta önyüklenebilir.
PC’nizde şimdi macOS çalışıyor olsa da işiniz henüz bitmedi. Yazılım çalışırken, Wi-Fi ve ses gibi donanımların yazılımlarını yüklemeniz gerekiyor. Bilgisayarınızı yapılandırmak için Multibeast adlı bir aracı kullanmanız gerekecek. Aracı buradan tonymacx86. com/resources/multibeast-sierra-9-0-1.329/ indirebilirsiniz.
Anlaşılacağı üzere, macOS’u herhangi bir Windows PC’ye yüklemek sanıldığı kadar kolay ve yasal değildir. Bu nedenle macOS deneyimini Mac’e alarak yaşamanızı tavsiye ederiz.

Bozuk resimleri düzeltiniz..
Mac’e sahip birisi neden notebook’a mac os yuklesin siz notebook’a sahip kisilerin nasil hackintosh yapacagini anlatsaniz daha faydali olurdu