Site icon Apple Foni

Amerika’dan iPhone X Alacaklar Aman Dikkat!

sim-Free iPhone X

Henüz Türkiye’de iPhone X’in ne zaman satışa sunulacağı belirsiz. Tek belli olan şeyi fiyatı ve 64GB depolama kapasiteli model 6.099 TL, 256GB depolama kapasiteli model ise 6.899 TL’den piyasadaki yerini alacak. Açıklanan fiyatların oldukça yüksek olması müşterileri iPhone X’i yurtdışından özellikle de Amerika’dan almaya itiyor ancak burada ince bir detay söz konusu.

Amerika’dan iPhone X 64GB’ı vergiler dahil (ortalama yüzde 10) 1.098 dolara yani mevcut kur ile 4.147 TL’ye, iPhone X 256GB’ı ise vergiler dahil (ortalama yüzde 10) 4.775 TL’ye satın alabiliyorsunuz. iPhone X’in en ucuz olduğu ülkenin Amerika olması müşterileri buraya çekiyor ancak şu anda ön siparişle satılan ve yakında mağazalar üzerinden satışı yapılacak olan iPhone X modellerinin tamamı operatörler üzerinden satılıyorlar yani SIM-free değiller. Bu da Amerika’dan alacağınız iPhone X’i Türkiye’de direkt kullanmayacağınız, yalnızca AT&T, Sprint, T-Mobile ve Verizon ile SIM kartı ile kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Bu operatörlerin ülkemizde faaliyet göstermediği göz önüne alındığında satın aldığınız cihazı ülkemizde kullanmanız mümkün olmayacaktır.

Elbetteki bu durumu çözmek için bazı yöntemler mevcut ancak bunun için yüksek meblağlar ödemek zorunda kalabilir veya çözülemeyen engellerle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, bir süre daha beklemeniz veya Avrupa ülkelerine yönelmeniz gerekiyor. Euro’nun durumu göz önüne alındığında Avrupa ülkelerinden iPhone X’i satın almak pek karlı olmayacak, hatta hiç mantıklı olmayacaktır.

SIM-free iPhone X’lerin Amerika’da ne zaman satışa sunulacağı şimdilik belirsiz. 3 Kasım’dan kısa süre önce veya kısa süre sonra SIM-free iPhone X’ler Apple Store, Apple Online Store ve pek çok teknoloji mağazalarındaki yerini alacaktır. Bunun ne zaman olacağını ise bekleyip göreceğiz.

Exit mobile version