Site icon Apple Foni

Facebook kod gelmiyor ise çözümü

Facebook kod gelmiyor ise çözümü

Telefona veya e-posta adresine onay kod gelmiyor mu? Eskiden Facebook kod gelmiyor sorunu çoğunlukla Hotmail’ de yaşanırdı. Operatörlerde ise bazı sebeplerden dolayı karşılaşılırdı. Konumuzda bir çok olası nedenlerde yapılacaklardan söz edeceğiz.

Mail’ e ve telefona kod gelmiyor, Facebook sistemlerinde görülen aksaklıklarda çıkabileceği gibi birde şüpheli davranışlarda karşılaşılabiliyor. Bunların nasıl olduğunu ve çözümünde kademeli olarak önereceğimiz adımların uygulanması gerektiğinden bahsedeceğiz. Dikkatli olmanız gereken her ne olursa olsun aşırıya kaçmadan yapacaklarınızı denemeniz.

Aşağıdaki çözüm önerilerini deneyiniz ve olumsuz durum devam ediyor ise birde bunları kullanınız:

Telefona Facebook kod gelmiyor

Facebook kod gelmiyor iPhone yazanların yanında birde Facebook kod gelmiyor Android yazanlarla karşılaşıyoruz. Bu iki ayrı sistemde yaşanan farklı mı yoksa alakası yok mu bunun üzerinde de duracağız.

Çıkan bir çok problemde ya cihazdan, ya kullanıcıdan ya da ağdan alakalı sebeplerden sıkıntı çekilmekte. Her biri için yapılacak denemeler olacak ve sonrasında hangisinin işe yaracağı ilgili şikayete göre değişkenlik gösterecek. Burada acaba sizden kaynaklı mı yoksa ağdan kaynaklı sorun mu bunu analiz etmemiz gerekiyor.

Facebook kod gelmiyor ise çözümü

Hangi cihazı kullanıyorsunuz? Bunu sormamızın nedeni bazı cihazlarda farklı farklı sorunlar görülebilir. Örnek bilgilendirme mesajlarını engelleme gibi durumu olabiliyor. Bazen kullanıcı kendi yapıyor bazen de kullandığı uygulama kendi kendine uygulayabiliyor. Bu uygulamalardan biri de virüs uygulaması. Bundan dolayı ilk öneri başka cihazda denenmesi.

Kod sorununda çözüm olacak adımlar

Sistemden alakalı sebeplerden dolayı yukarıdaki form işinizi görecek. Başvurulduktan 1 hafta sonra çözüm için dönen olmazsa tekrardan başvurun.

Uygulama tarafına dikkat edin

Kurulu olan uygulamaların çakışma veya engelleme gibi durumları görülebilir. Sonradan oluşan problemlerde her zaman son yapılanların incelenmesi gerekiyor.

Uygulama alanında şu işlemi uygulayın:

Kullanıcının hesabıyla alakalı sebepler olabilir

Kişi şüpheli olarak görülmesi veya ceza alması mümkün. Böyle durumlarda kod gönderilmeyebilir. Daha önce güvenilir cihazlarla erişim yapabilirseniz profil alanında bir şeyi değiştirip kaydetmeye çalışınız. Tahmini izin vermeyecek.

Gün içerisinde sık yaptığınız bir şeyden alakalı gelmeme durumlarında, hiç bir şekilde bakmadan beklemeniz gerekecek. Bu saatlikte olabilir gün boyu da olabilir.

Artı şüpheli davranışlarda, sık şifre yanlış girilmesi ve virüs durumları olabiliyor. Virüs bulaştırılan hesaplarda kullanılan sistemin temiz olduğundan emin olunması gerekiyor.

Yakınlarda bir kullanıcının sürekli aynı şeyle karşılaşmasından dolayı Samsung olan telefonu yerine birde farklı sisteme sahip olan iOS bir cihazda yaptığı deneme sonucunda hesabına ulaştığından söz etmiş. Tabi oradaki biraz daha farklı bir sıkıntıydı. Lakin yine de denenecekler arasına eklenebilir.

Exit mobile version