İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şaka Gibi! Patlayan “Güvenli” Note 7 Sonrası Samsung Sessiz Kalmayı Seçti!

Peş peşe patlayan onlarca Note 7 sonrasında hemen harekete geçen Samsung dünya çapında cihazın geri toplatılmasına karar vermişti. Yakın zamanda da “güvenli” olarak tabir edilen, yenilenen Note 7’lerin yavaş yavaş dağıtımına başlayan şirket aslında güvensizliğin dibini sıyırmış durumda. Durum şaka gibi ama gerçekten de öyle.

Koreli şirket herkes gibi patlayan Note 7’ler olarak görülen seriden satın alan Kentucky’de yaşayan Michael Klering’e eski Note 7’sini alarak, yeni ve “güvenli” olarak tabir edilen cihazı kendisine teslim etti. Bu durum karşısında memnun olduğunu söyleyen Michael, olayın tam da bu noktadan sonra geliştiğini belirtiyor.

Yeni, güvenli Note 7’sini yatağına yakın bir yerde ama şarja takmadan koyduğunu söyleyen Michael, gecenin bir yarısı cihazın alev aldığını ve büyük bir gürültü ile patladığını söylüyor. WKYT’ye verdiği röportajda çok korktuğunu ve ölümden döndüğünü söyleyen adam evini dumanların kapladığını ve bir gününü hastanede acilde geçirdiğini söylüyor. Cihazın kesinlikle şarja takılı olmadığını ve patlamasını tetikleyecek bir durumun olmadığından emin olan adamın anlattıkları kesinlikle tüyler ürpertici.

Olayın yaşanmasından kısa bir süre sonra Samsung ile temasa geçtiğini belirten Michael, şirketin olayı araştıracağını ve bunun için patlayan cihaza ihtiyaç duyduklarını söylediklerini aktarıyor. Ancak bunun ardından Samsung ekibinin olayı dikkate dahi almadığını aktaran adam, şirketin sadece “bizimle işbirliği yaptığınız için mutlu olduk” şeklinde bir metin mesajı göndermekle yetindiğini de belirtiyor.

Michael şirketin kesinlikle olayı ciddiye almadığını sözlerine özellikle ekliyor. Kullanıcı Samsung’a kesinlikle şüpheli yaklaşılması gerektiğini ve “güvenli” dahi olsa Note 7’den uzak durulmasını söylüyor.

Aslında talihsiz adamın yaşadığı bu olay ilk patlayan “güvenli” Note 7 değil. İlk olay bir uçakta yaşanmış, ikinci olay ise 13 yaşındaki bir kızın yaralanmasına sebep olmuştu. Michael ile birlikte patlayan “güvenli” Note 7 vakasının üçe çıktığını söyleyebiliriz.

Sanıyoruz ki bu saatten sonra şirketin yapacağı şey bellidir, Note 7’yi komple piyasadan silmek hatta ve hatta insanlarla dalga geçmeyi bırakıp akıllı telefon sektöründen ayrılmaktır. Çünkü ilk aşamada insanları mağdur edip “getirin Note 7’lerinizi” diyerek toplayıp ardından “alın bu güvenli Note 7” diye verdiği cihazlar bir bir patlıyor ve konunun tekrar üstüne gitmek yerine bir de örtbas etme amacı güdülüyorsa diyecek başka söz yoktur. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığı, şirketlerin söz konusu kullanıcı güvenliği olduğunda daha dikkatli ve titiz olmaları gerektiği kanaati ile en başından beri konunun takipçisi olan birisi olarak, elinizde Note 7 varsa vakit kaybetmeden cihazı Samsung’a iade etmenizi öneriyorum.

Size “güvenli” Note 7 diye dahi yeni bir cihaz verilse de bu cihazı teslim almayın ve para iadesinde bulunun. Emin olun bu şekilde bir yaklaşım sergilemezseniz olay geri dönüşü olmayan bir yere gidebilir. Çünkü gelen haberler yenilenen Note 7’lerin kesinlikle güvenli olmadığını gösteriyor!