Şimdi yükleniyor

1000 Mbps İnternet Hızını Destekleyen, Gigabit LTE’li iPhone’lar Geliyor!

iOS için Speedtest Uygulaması Güncellendi!

1000 Mbps İnternet Hızını Destekleyen, Gigabit LTE’li iPhone’lar Geliyor!

Son Güncelleme tarihi 22 Şubat 2017 by Müşteri hizmetleri

Qualcomm ve Intel, teorik indirme hızları için “Gigabit LTE” denilen, 1000 Mbps (1 Gbps)’i aşan akıllı telefonlar için tasarlanmış en yeni LTE modemlerini ayrı ayrı duyurdular. Apple, her iki çip üreticisinden gelen LTE modemlerinin iPhone’ları için kullanıyor.

teknik destek

Qualcomm’un yeni Snapdragon X20 modemi, kategori 18 için indirme hızını ultra hızlı 1.2 Gbps’ye kadar, kategori 13 için yükleme hızını 150 Mbps’ye kadar çıkartan ilk model. Bu model, 1000 Mbps hızında en yüksek indirme hızına sahip olan Qualcomm’un Snapdragon X16 çipi üzerine kurulu.

Qualcomm, önde gelen 10nm FinFET üretim sürecini temel alan Snapdragon X20’nin LTE taşıyıcılarının daha fazla kombinasyonunun ve daha fazla sayıda toplam LTE uzaysal akışını desteklediğini belirtti. Bu “büyük ölçüde genişletilmiş esneklik” anlamına geliyor ve gelecekte Gigabit LTE’yi dağıtmak için dünya çapında daha fazla operatör için kullanılabilir olacaktır.

Qualcomm’un, Snapdragon X20 modemli ilk ürünleri 2018 yılının ilk yarısında satışa sunması bekleniyor.

Intel’in yeni XMM 7560 modemi, kategori 16 için indirme hızında LTE Advanced Pro‘yu “aşan” 1 Gbps’a kadar hız ve kategori 13 için yükleme hızında 225 Mbps’e kadar hızı destekliyor. XMM 7560 modem, Intel’in beşinci nesil LTE modemidir ve ilk üretilen teknoloji 14nm’dir.

Intel, XMM 7560 modeminin üretimine bu yılın ilk yarısında sonra geçmesi bekleniyor.

Her iki modem de 5x taşıyıcı toplama, 4×4 MIMO yapılandırmaları, 256 QAM’a kadar ve diğer teknolojileri destekliyor. Her iki çip de çoğu LTE, CDMA ve GSM standartlarını kapsayan bir dizi hücresel teknoloji ile çalışıyor; yani, bu çiplerle donatılmış akıllı telefonlar dünyanın birçok yerinde kullanılabilir.

Apple teorik olarak Snapdragon X20 veya Intel XMM 7560’ı gelecekteki bir iPhone’a dahil edebilir, böylece bir Gigabit LTE özellikli akıllı telefon yapabilir ancak ağların daha fazla hızlanmasını beklemeyi de seçebilir.

IPhone 7 ve iPhone 7 Plus, modele bağlı olarak Qualcomm’un Snapdragon X12 veya Intel’in XMM 7360 çipi ile donatılmıştır. X12, 600 Mbps’e kadar teorik bir indirme hızına sahipken, XMM 7360, 450 Mbps’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca Qualcomm modemlerinin, daha sonraki pek çok testte şaşırtıcı bir şekilde daha hızlı olduğu tespit edildi.

teknik destek