Şimdi yükleniyor

2018 iPhone Modellerinin Tamamından Touch ID Kaldırılabilir!

Apple iPhone Face ID

2018 iPhone Modellerinin Tamamından Touch ID Kaldırılabilir!

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple’ın 2018’de üretmeyi ve piyasaya sürmeyi planladığı tim iPhone’larda Touch ID parmak izi sensörü yerini yüz tanıma sistemi olan Face ID’ye bırakabilir.

teknik destek

Kuo’ya göre Apple, Android tabanlı akıllı telefonlara kıyasla rekabet avantajı elde etmek için Face ID’yi kullanacak. Kuo, daha önce Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin iPhone X’in TrueDepth kamera sisteminin ve Face ID’nin teknolojisine ulaşabilmelerinin önünde uzun bir süre olduğunu söylemişti.

Kuo’nun tahmini, yaklaşmakta olan 2018 iPhone’larının iPhone X gibi dar çerçevelere sahip olacağını ve iPhone 8 ve 8 Plus’ın “S” serilerinin gelmeyeceğinin göstergesi.

Kısacası, 2013 yılından bu yana akıllı telefonlarında ve tabletlerinde biyometrik kimlik doğrulamayı kullanan Apple, 2018 yılında Touch ID’yi kullanmaktan vazgeçebilir. Bunun büyük bir değişim olacağını belirten analist, Mac ve iPad’inde zamanla bu değişime ortak olacağının altını çiziyor. Hatta analiste göre, 2018 iPad Pro modellerinde Touch ID yerine Face ID yer alabilir.

Tüm bunlarla birlikte Apple, Face ID yerine ekrana entegre olarak çalışabilen, ekran panelinin altına konumlandırılmış Touch ID çözümünü de gelecek nesil iPhone ve iPad modellerinde de kullanabilir.

teknik destek