Apple, teknoloji konusunda rakiplerinin 2 yıl ilerisinde!

truedepth

Apple’ın yeni akıllı telefonu olan iPhone X, bildiğiniz gibi üst kısımda yer alan çentikte gelişmiş bir TrueDepth kamera sistemi yer alıyor. Bu bakımdan şirket rekabet konusunda rakiplerinin çok fazla önünde duruyor.

teknik destek <

Apple’ın ilk önce iPhone X ile tanıştırdığı TrueDepth kamera sistemi, telefonun üst kısmında bir çentik içerisinde yer alıyor. Bu teknoloji içerisinde kızılötesi kamera, nokta projektörü, ışık projektörü, ortam ışığı sensörü gibi donanımları taşımakta. Bu bakımdan kişilerin yüzünü tarayarak haritasını çıkarabilen ve Face ID yüz tanıma sistemine güç veriyor. Son  araştırmalar sonucunda sektör analizleri ise şirketin bu konuda çok önde olduğunu gösteriyor.

TrueDepth kamera sistemi için geçtiğimiz bir kaç yıldır çalışmalarına devam eden şirket, bu konuda rakiplerinin tam 2 yıl önünde duruyor. Birçok Android üreticisinin bu teknolojiyi 2019 yılında kullanmaya başlayacağı ifade ediliyor.

Apple’ın Teknolojisi Büyük Gelecek Sunabilir!

Bu süreçte geride kalan Android üreticilerinin en büyük sorunu tedarik oluyor. TrueDepth benzeri bir kamera sistemi için donanımları elde etmek 2019 yılında bile çok zor görünüyor. Apple’ın ise bu alanda tedarik sorunları yaşadığını belirtelim. Şimdi ise Apple ekrana entegre parmak izi okuyucusu için hazırlıklarına devam ediyor.

müşteri hizmetleri

Comments are closed.