uyduda bazı kanallar çekmiyor

Televizyonda bazı kanallar çekmiyor mu?

  • 17 Ağustos 2022

Son Güncelleme tarihi 20 Şubat 2023 by Teknoloji Haber

teknik destek

Televizyonda bazı kanallar çekmiyor sorununda uygulayacağınız adımların bir çoğu tüm cihazlar için geçerlidir. Smart TV kullanıcılarının ise kullandıkları işletim sistemine bağlı değişken adımlar vardır.

Başlıkta yer alan hatanın kısaca tanımı sinyal zayıf veya yok denilen hata. Yani Türksat ile uydu alıcı arasında bağlantının yapılamadığını belirtir. Tabi uydu ayarlarını kurcalamadıysanız. Eğer değiştirdiyseniz tekrar manuel frekans değerlerini yazınız.

Eğer sorunu çözülmedi ise, TV fabrika ayarlarına döndürün. Sonra kurulumda Türksat 4A varsa seçiniz. Yoksa Türksat 1C gibi başka değeri seçiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra bazı kanalların listeye alınmadığı durumlar olmakta. Bunun için elle kanal aramasının başlatılması gerekiyor. Frekans değeri olarak 12380 MHz, sembol ya 27500 V ya da frekans 11844 olarak deneyin.

Uyduda bazı kanallar çekmiyor mu?

Televizyonda bazı kanallar çekmiyor siyah ekranda kalıyor şikayetlerinde uygulanacak adımlar gayet basittir. Öncelikle sorunun kaynağını bulmanız için deneme yanılmaya yöneleceksiniz. Sonra her deneyeceğiniz adım sizi çözüme yaklaştıracak.televizyonda bazı kanallar çekmiyor

Uyduda bazı kanallar çekmiyor için kontroller

Uydu ve televizyonlarla ilgili hatalar için yukarıdaki adresi kullanın.

Kabloları kontrol ediniz. Ek varsa kontrol ediniz. Yağmur yağdığında ekler su alırsa kanallar gider. Öneri ekli kablo kullanmamanız.

Rüzgarlı havalarda veya karlı havalarda çanak anten yerinden oynayabiliyor. Kanal ayarlarıyla oynanmış da olabilir. Yanlışlıkla fabrika ayarlarında döndürülmüş olabilir.

Yeni nesil televizyon ve uydu alıcılarında TKGS özelliği sayesinde hızlıca kurulum gerçekleşmekte. Fabrika ayarına döndürülen televizyonlar bir kaç dakika içerisinde otomatik kanal araması bu özellikle sağlanmakta.

Televizyonda bazı kanallar çekmiyor mu?

Kablo kontrolünün yapılması

Ek kablolarda her zaman sıkıntı çıkma olasılığı vardır. Olabiliyorsa tek parça kullanımı öneriyoruz. Ekli kablolarda sinyal kayıpları yaşanmakta. Artı sıvı temasına uğraması da mümkün.

Gelelim kablo uçlarının kontrolüne;

  • İki tarafta temas kontrolü ve kısa devre olup olmadığına bakılması gerekiyor.
  • Kablonun ve konnektörlerin kalitesine de dikkat etmenizi öneriyoruz. Sinyal kalitesi açısından önemli faktörlerden biridir.
  • LNB girişinde boşluk olması veya izolasyonu yapılmamış ürünlerde sorun çıkma olasılığının her zaman bulunması.

Çanak kontrolünün yapılması

Çanağın hareket etmesi genelde kurulu olan yerden veya hava şartlarına bağlıdır. Özellikle sağlam olmayan alanlara kurulum yapılmasından dolayı rüzgarlı ve karşı havalarda sık sık sorun çıkar.

Antende milim denilecek şekilde oynama olması durumunda sinyal kayıpları oluşur. Kalite düşmesi sonucu bazı kanallarda kesilmeler olur. Çanak testi adına farklı bir uydu alıcı kullanarak denenmesi gerekir. Varsa sinyal bulucu cihaz kullanılarak gerekli ayarlama yapılır.

Uydu alıcının kontrol edilmesi

Cihazın farklı bir çanakta kontrol edilmesi durumun anlaşılmasını sağlayacak. Bu genelde kısıtlı imkana sahip olan yerlerde en iyi deneme adımıdır.

Komşunuzun çanak anteninde cihazınızı denemenizi öneririz. Rahatsız etmemek adına uydu alıcı satış yerlerinde veya teknik servislerde cihazın kontrolü yapmanızda mümkün. Aynı zamanda gerekli ayarlamaları bu yerlerde yaptırırsınız.

Uyduda bazı kanallar çekmiyor adlı yazımız umarız işinizi görmüştür. Öneri olarak uydu aramasında kanal sıfır sorunu adlı yazımızı incelemenizi öneriyoruz.

teknik destek