Şimdi yükleniyor

2018 iPhone Modellerinin Arka Tarafında TrueDepth Kamera Sistemi Yer Alabilir mi?

iPhone X Renk Seçenekleri

2018 iPhone Modellerinin Arka Tarafında TrueDepth Kamera Sistemi Yer Alabilir mi?

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, Face ID ve Animoji gibi özelliklere sahip olan TrueDepth kamera sistemini 2018’de piyasaya süreceği iPhone’ların arka kamerasında yer verme ihtimali oldukça düşük.

Analistin ortaya çıkan araştırma notunda, iPhone X’in 3D algılama yetenekli kamera sisteminin teknolojisinin Android tabanlı amiral gemisi akıllı telefonların yetişmesinin önünde en az bir yıl olduğu bilgisi yer alıyor. Bu sebeple Apple’ın önümüzdeki yılki iPhone modellerinin arka kamerasında TrueDepth kamera sistemine yer verme ihtimalinin düşük olduğu düşünülüyor.

teknik destek

Çünkü Apple’ın arka kamera tarafında böyle bir geliştirmeye yer vermesi önünde önemli engeller mevcut. Bunlarda ilki AI ve ARKit için zaman alan yazılımsal ve donanımsal geliştirmenin yapılması. İkincisi ise, TrueDepth kamera sisteminin bazı parçalarının üretiminin oldukça zor olması. Apple’ın hem yazılımsal hem de üretim tarafında halen zamana ihtiyacı var ve 2018 iPhone modellerinde bu sorunları aşmadan böyle bir yeniliğe gitmesi biraz zor.

Ayrıca analist, Apple’ın 2018 iPhone modellerinin arka kamerasında TrueDepth sistemine yer vermesinin müşteriler tarafından cezbedici olarak görülmeyeceğini düşünüyor. Gelecek yılın iPhone modellerinin iPhone 8 ve 8 Plus’a göre oldukça farklı bir tasarımla sunulacak olması elbetteki asıl beklenen geliştirmeler arasında ve Apple’ın tam olarak bu yönde bir yenilik yapması artık kesin gibi duruyor.

teknik destek