İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jailbreak Konusuna Farklı Bir Bakış Açısı

Merhaba! Artık bir çok Apple kullanıcısının “Şu gün Jailbreak çıkacak bugün Jailbreak çıkaracak” gibi söylemlerden bıktığı fark edilmeyecek gibi değil.

teknik destek

Kim ne derse desin 9to5mac bile bununla ilgili bir bilgiye sahip değil.

Bu işin bu kısmı esasına bakarsak böyle 9to5mac de bu konuyla ilgili bir bilgiye sahip değil.

qwertyoruiop iPhone’u Jailbreaklemişti. Neden yayınlamıyor ?

qwertyoruiop bununla ilgili YouTube’e kanalı üzerinde video(lar) yayınlamıştı.

Fakat qwertyoruiop bunla ilgili ne bir untether ne de exploit hakkında bilgi verdi.

Hatırlarsanız Pangu blog sitesinden 8.4.1 ‘de bulunan AppleHDQGasGaugeControl zaafiyetini ifşa etmişti. qwertyoruiop Pangu’nun yardımıyla bunu programlamıştı ve Mac sistemleri için kullanıma sunmuştu.Fakat aracı resmi anlamda birşey gerçekleştiremediği ve araçların çalışmaması,stabilite gibi sorunlardan dolayı Jailbreak aracı olarak sayılmamıştır.Ayrıca çocuk gibi 8.4.1 yüklü cihazda sonraki güncellemeler aracılığıyla kapatılmış açıklarla oynayıp durması ve diğer güvenlik araştırmacılarının bulduğu açıkları kullanarak iCihaz’ı jailbreaklemeye çalışması gerçekten jailbreak yaptı mı sorusunu ortaya atmıştır.

Pangublog

Can I Jailbreak İnternet sitesi üzerinde bu görülmektedir:

yahsasiiiiinnn

Sürüm yükseltmeli miyiz ?

Bana kalırsa mevcut sürümünüzde kalın derim. Çünkü güncellemeler aracılığıyla Jailbreak etmek için kullanılabilir açıklar kapatıldı (Bana Göre).

Ian Beer’i bilirsiniz. Gerçekten çılgın bir insan! Neredeyse her güncellemede onun kapattığı bir zaafiyete mutlaka rastlarız. 9.3.2 güncellemesiyle kapatılan açıklarda Ian Beer’in bulduğu zaafiyetlerin bir kısmı çok sağlam bir şekilde Jailbreak için kullanılabilir (bana göre).

Peki Pangu veya TaiG gibi ekipler neden bundan faydalanmıyor?

9.1’de faydalandılar.64 bit için çıkma olayının ise açıktan olduğundan değil,ellerinde cihazlarda istismar denemelerinde çok dikkatli olmaları gerekiyordu.Çünkü 9.1’e tekrar dönüş şansları olmayacaktı.Hatta 9.1 Jailbreak’i stabilleştirmek için zorlandıklarıyla ilgili bir tweet atmışlardı.

Neyse devam edelim… Ne diyorduk, ha açıktan yararlanma…

Ian Beer meselesine geçelim.

Ian Beer ,henüz 9.3.2 güncellemesiyle kapatılan açıkları paylaşmadı. Tabi ne zaman paylaşır bunu bilemeyiz. Tabi paylaşırsa bunları Jailbreak ekipleri kullanır mı tam bir muamma. Jailbreak ekipleri genelde açık bulmaz bulmaktan çok bulunan açıkları kullanıcıların tek bir Jailbrek butonu ile kullanımına açar.

müşteri hizmetleri

Bir yorum

  1. İbrahim İbrahim 24 Mayıs 2016

    30 mayısta yayınlıycağını söylüyor yorumlarda twitter adresinde ?

Yorumlar kapatıldı.