TikTok 2 kademeli doğrulama kaldırma

TikTok 2 kademeli doğrulama kaldırma nasıl yapılır sorunuza yanıt olarak örnek bir anlatımda yer alan adımları sizlere hazırladık. Eskiden benzeri bir içeriğimizle karşılaşmanız mümkündür.

müşteri hizmetleri

İki kademeli doğrulamanın kaldırılması aslında kişilere önerilmese de belirli durumlarda kaldırılması gerekebilir. Örneğin kişiler telefon numarasını ya da e mail adresini değiştirdiyse doğrulamayı kaldırarak en baştan yeni eşleştirmeler yapmak isteyebilir. Ya da kod gönderme durumunda sürekli olarak sorunlarla karşılaşıldığında doğrulama kodu tamamen kaldırılıp en baştan düzenlenebilir.

TikTok 2 kademeli doğrulama nedir?

TikTok 2 kademeli doğrulama hesaba numara ve e mail hesabının TikTok ile birleştirilmesi sonucunda kişilerin şifre gibi değişiklikleri yapacağı sırada gönderilen koddur. Bu kod üzerinden çeşitli işlemler yapılabilir. Hesabın daha güvenli olabilmesi adına ve başkaları tarafından girildiği zaman herhangi bir değişiklik yapılmaması adına herkese önerilen bir özelliktir. Fakat hesap sahipleri telefon numarası ya da e- mail değişikliği yapacaksa kaldırıp yeni bilgileri hesaba eklemelidir.

Bu özellikle bir çok uygulamada karşılaşmanız mümkün. Sadece sosyal medya değil bir çok aktif uygulamanın içerisinde farklı adlarla yer alır.

İki faktörlü doğrulama dediğimiz bu özellikten yararlanan hesapların daha güvenli olduğunu belirtelim. Hesapların çalınmasına yönelik önlem amaçlı şiddetle tavsiye edilir.

TikTok 2 kademeli doğrulama nasıl kaldırılır?

Kademeli doğrulamayı kaldırmak isteyen kişiler aşağıdaki adımları takip etmelidir;

  • TikTok’a girdikten sonra ‘Ben’ kısmına girilerek üst tarafta yer alan noktalı kısma tıklamak gerekir.
  • Bu kısımda ‘Güvenlik’ bölümüne tıklanmalıdır.
  • Ardından 2 kademeli yazan seçeneğin kapalı olan kısma dokunarak girilmelidir.
  • Buradan kodun nereden alınması istendiği işaretlenmelidir. E- mail ya da telefon numarasından SMS olarak bu kod alınabilir.
  • Ardından aşağıya inilmelidir. ‘Kapalı’ butonuna tıklanmalıdır.
  • Hangi seçenekle devam edildiyse doğrulama kodu oraya gidecektir. Kişiler gelen doğrulama kodunu bu alana yazmalıdır.
  • Bu şekilde 2 kademeli doğrulama tamamen kapatılmış olacaktır.

TikTok iki kademeli doğrulama nasıl açılır?

Doğrulama kaldırma işlemi yapıldıysa ve yeniden açılmak isteniyorsa aşağıdaki adımlar takip edilmelidir;

  • Kişiler 2 kademeli doğrulamayı kapatmak istediği hesaba girmelidir. TikTok’ta ‘Ben’ yazan kısma geçiş yapmalı ve 3 noktaya girmelidir.
  • Açılan akranda ‘Güvenlik’ yazan kısma girilmelidir.
  • 2 kademeli olan yere bakarak kapalı olduğu görülecektir ve bu kısma geçiş yapılmalıdır.
  • Kodun nereden alınması isteniyorsa SMS ya da e posta şeklinde bir tercih yapılmalıdır.
  • Aşağı kısma inildiğinde ‘Aç’ kısmına tıklamak gerekir.
  • Doğrulama kodunun seçilen seçeneğe gelecektir. Buradan kod girilmelidir.
  • Girilen kod onaylandıktan sonra 2 kademeli doğrulama açılacaktır.

İşlemlerde olumsuz bir uyarı alırsanız hesabınızın ayarlarını kontrol edin. Artı görseldeki alandan işlem yapın.

TikTok 2 kademeli doğrulama kaldırma

TikTok 2 kademeli doğrulama şifresini unutma

Çoğu sosyal medya araçlarında karşımıza gelen bu durum bir çok kullanıcının hesaplarına ulaşamama sorununa neden olur. Kullanıcıların hesaplarını açarken kullandıkları bilgilerin doğruluğu ve eklenen doğrulama seçeneklerin önemi bu gibi durumlarda anlaşılır.

İki kademeli doğrulama şifremi unuttum şeklindeki paylaşımların bir çoğunda uygulanacak adımların geneli destek talebi ile oluşturulmakta.

Hesabınızın şifresini sıfırlamak istediğinizde de bu özellik açıksa karşınıza çıkar. Bunu aşamazsanız oturum açmanız engellenecektir. Aşmak için güvenlik sorularına yanıt vermek gerekir. Eğer yanıt veremezseniz o zamanda yardım talebinde bulunacaksınız.

TikTok iki kademeli doğrulama silme

Hiç bir şekilde bir alan açılmayanlara ? işaretini kullanmalarını öneriyoruz. Alternatif anlatım içinde TikTok iletişim makalemizden yararlanmanızı öneriyoruz.

müşteri hizmetleri

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.